Самолечението при проблеми със съня може да навреди Ако страдаме

...
Самолечението при проблеми със съня може да навреди Ако страдаме
Коментари Харесай

Самолечението при проблеми със съня може да навреди

Самолечението при проблеми със съня може да навреди Ако страдаме от сънна апнея , изразяваща се в задушаващи пристъпи по време на сън , то приемът на всяко едно лекарство, което усъвършенства съня, оказва още по-голяма щета върху нашия организъм. За това предизвести в Световния ден на съня един от най-хубавите невролози у нас проф. Иван Стайков.
 
Специалистът, който управлява Клиниката по неврология и медицина на съня в столичната болница „ Токуда ”, уточни, че нарушаванията на съня наброяват над 100 типа. Оказва се, че от тях страда голям % от популацията или 1/3 от всички хора, на възраст сред 18 и 80 години.

 
" Медицината на съня е относително нов клон от общата медицина. Развива се в последните пет шест десетилетия по-интензивно, в България - последните три-четири. Обхваща всички нарушавания на съня, които съгласно последната подредба - те са в шест огромни групи - наброяват над 100 типа. Медицината на съня се занимава точно с всички тях, като някои от тях са доста по-чести, а други са по-екзотични ", изясни проф. Славейков.
 Опасни хапчета екстази, довели до смъртни случаи, се популяризират в Европа фотография: sxc.hu
" Много хора в международен мащаб страдат от някакъв тип нарушаване на съня. Много огромна част страдат от първата група, която е общо така наречен бодърствуване. Горе-долу към една трета от популацията в международен мащаб сред 18 и 80-годишна възраст страда от някакво нарушаване на съня или се е сблъсквало с такова нарушаване ", споделя неврологът.

 
Относно самолечение от вида на билковите успокоителни проф. Иван Стайков е безапелационен: " При нито един пациент няма по какъв начин да стане със самолечение. Всеки медикамент, който усъвършенства съня, е нездравословен при обструктивната сънна апнея, защото той още повече я утежнява. Той дава опция за още по-голяма релаксация на мускулатурата и сънната апнея в действителност вместо да се усъвършенства се задълбочава и честотата се усилва ".
 
Събуждането вечерно време с възприятие на суматоха, сърцетуптене, доста постоянно е един от признаците на обструктивната сънна апнея, тъй като в тези моменти, когато човек не може да си поеме въздух, в по-тежките случаи, той се разсънва от това. Това му се коства като паническа офанзива, тъй че самолечението е много нездравословно, предизвести ръководителят на Клиниката по неврология и медицина на съня в „ Токуда ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР