Самоизолацията в последните седмици се оказа трудна задача за мнозина.

...
Самоизолацията в последните седмици се оказа трудна задача за мнозина.
Коментари Харесай

Дейвид Глашийн, Restoration Island и бившият милионер, който живее от 23 години на самотен остров

Самоизолацията в последните седмици се оказа сложна задача за мнозина. Има обаче и хора, които се подлагат на нея изцяло непринудено, и то в продължение на дълги години.

76-годишният Дейвид Глашийн живее на австралийския остров Restoration от 1997 година Парчето земя в океана е част от народен парк, а 1/3 от него е дадена чартърен на някогашния милионер.

Дълги години австралиецът работи като борсов брокер и натрупва положение от няколко милиона. Когато обаче ги губи и се разделя с купата милионер, той взема решение да избяга от този " Биг Брадър ", в който живее, както и от " тежестта на актуалния живот ". И го прави по най-крайния метод - като заживява на далечен остров.

Глашийн попада на остров Restoration през 1997 година В ръцете си има един куфар с три ризи, два чифта къси панталони и бански, няколко книги, фенер, буркан с пикантен пипер, четка и паста за зъби.

След първичните компликации, свързани с привикването към изолацията и неналичието на улеснения, през днешния ден австралиецът знае доста добре по какъв начин да живее в тези условия и какво тъкмо му е належащо на човек, с цел да съществува.

Той населява дребна, ремонтирана сграда, останала от Втората международна война. Има лодка, с която няколко пъти в годината отива до континенталната част на Австралия, с цел да си напазарува. Произвежда електричество от слънчева сила, с която си обезпечава и интернет достъп.

Глашийн има градина с плодове и зеленчуци, храни се и с бананите и кокосовите орехи, които порастват свободно на острова. Лови риба, раци и стриди, с които си набира нужните протеини. Най-голямата му горделивост е системата за произвеждане на бира, която пък употребява като разменна монета с локалните риболовци.

Компания на австралиеца прави неговото куче Поли. Предишният му любим умира след захапване от отровна змия. Подобни животни не са необичайност, а всекидневие на острова, само че той е привикнал да се защищава от тях. И ги избира пред опасността от терористични офанзиви да вземем за пример.

Основната компликация, с която се сблъсква австралиецът, е обезпечаването на чиста вода за питейни потребности. Той събира дъждовна вода. Използва и тази от водосборен басейн в хълмиста част на острова.

Глашийн се майтапи, че неговото всекидневие е все едно да живееш в Джурасик парк. Но на нас по-скоро ни наподобява на живот на примитивен човек, като изключим удобствата на модерния свят, измежду които е интернетът. Иначе, ножът за шубраци, риболовните такъми и кремъкът за запалване на огън са най-важните принадлежности, които употребява всеки ден.

Това, с което някогашният милионер се запасява постоянно, са консервирани храни, почистващи и хигиенични артикули. Винаги има и няколко шишета вино и концентрат, както и торбичка със сребърни монети, написа Daily Mail.

А това, което най-вече му липсва, е женска компания. От 12 години Глашийн си провежда онлайн срещи, само че към този момент не може да откри желаеща да живее с него на отдалечения остров. Поне си има два пластмасови манекена, с които да седне вечер край масата.

През юли предходната година австралиецът описа своята невероятна история в документалния филм The Millionaire Castaway, от който можем да научим доста за оцеляването в условия на изолираност. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР