Самоделната бомба, която избухна частично в лондонското метро миналата седмица,

...
Самоделната бомба, която избухна частично в лондонското метро миналата седмица,
Коментари Харесай

Бомбата от метрото в Лондон била подготвена да сее смърт


Самоделната бомба, която избухна отчасти в лондонското метро предходната седмица, е била готова, с цел да сее гибел и жестоки пострадвания. Устройството, което не съумя да избухне с селия си потенциал, е било заредено с шрапнели и е трябвало да аргументи всеобщо поразяване с пагубни последствия, разгласи в петък шефът на лондонската полиция Кресида Дик.

" Ситуацията можеше да бъде доста по-зле”, сподели той пред лондонското радио LBC във връзка атентата на станция " Парсънс Грийн”, съобщи " Дарик ". При офанзивата нямаше жертви, само че пострадаха 30-ина души.

По последни данни по отношение на нападението са осъществени шест ареста, като двама от арестуваните по-късно са били пуснати. Останалите четирима обаче ги грозят обвинявания в тероризъм. Още четири адреса предстоят да се обискират.

Пред медията Дик разкри още, че за миналите няколко месеца управляващите във Англия са съумели да предотвратят шест атентата. По думите му обаче се следи наклонност терористите да стават все по-иновативни и мъчно откриваеми.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР