Само за три-четири дни масовият бинзин и обикновеният дизел са

...
Само за три-четири дни масовият бинзин и обикновеният дизел са
Коментари Харесай

С близо 10 ст. скочи цената на горивата през последните дни

Само за три-четири дни всеобщият бинзин и елементарният дизел са поскъпнали с близо 10 ст. на литър. Това демонстрират данните на профилирания уебсайт bg.fuelo.net. A95 се продаваше през вчерашния ден приблизително за 2,62 лева за литър, а елементарният дизел - за 2,68 лева В четвъртък - първияя ден на военната интервенция на Русия в Украйна, и двата типа горива се търгуваха надлежно за към 2,55 лева

Още след първите реакции на пазарите върху цената на петрола, който спекулантите подвигнаха до над 100 $ за барел в четвъртък, от Българската петролна и газова асоциация предвидиха, че до седмица повишаването ще се отрази с 15 ст. на литър върху цените по бензиностанциите. В петък петролът поевтиня на интернационалните пазари, само че през вчерашния ден още веднъж цената му приближи 100 $.

Бензинът А100 през вчерашния ден се продаваше у нас на междинна цена от 2,98 лева за литър. От началото на офанзивата през предходната седмица той е поскъпнал приблизително с 3 ст. Най-скъпо той се оферираше през вчерашния ден за 3,19 лева за литър.

Средната цена на дизела премиум беше през вчерашния ден 3,03 лева за литър. За няколко дни той е поскъпнал със 7 ст. на литър. Най-скъпо той се оферираше през вчерашния ден по 3,25 лева за литър.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР