Само за последните три години имаме ръст от 10% на

...
Само за последните три години имаме ръст от 10% на
Коментари Харесай

Асен Василев: Ако искате България да стане латиноамериканска държава, гласувайте за ГЕРБ и им дайте властта

Само за последните три години имаме растеж от 10% на Брутният вътрешен продукт. При ръководството на ГЕРБ също има растеж от 10% на Брутният вътрешен продукт, само че за 12 години. За три години успяхме да вдигнем междинната работна заплата със 700 лв.. Да забележим приходите на пенсионерите. За 12 години ръководство на ГЕРБ пенсиите са растяли с по 10 лв. на година. Това сподели по време на Общото заседание на " Продължаваме промяната " съпредседателят на партията Асен Василев, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" За последните 3 години пенсиите са нарастнали с над 400 лв.. Сега от 1 юли ще има още растеж на пенсиите. Това не са подаяния. Това е опция нашите родители да не избират сред хляба и медикаментите. При най-бедните ситуацията е същото. За три години минималните пенсии ще набъбнат с повече, в сравнение с за 12 години ръководство на ГЕРБ. Пак ще кажа, че това не е лява политика или политика на подаянията. Това е политика за хората. Политиката на ГЕРБ беше латиноамериканска - доста малко хора стават супер богати, а останалите са небогати и емигрират. Ние успяхме да увеличим приходите на хората в миг на коронавирус рецесия, война в Украйна, не увеличихме налозите. Това е пътят България да стане естествена европейска страна. Ако желаете България да стане латиноамериканска страна, гласувайте за ГЕРБ и им дайте властта ", разяснява още Василев.

Припомняме, че по-рано акад. Николай Денков разгласи, че на тази среща от партията публично започват предизборната си акция. 

" В последните дни слушаме апели от рода на - хайде да се върнем към положителните времена на ГЕРБ. Аз споделям - хайде да забележим какви бяха положителните времена на ГЕРБ ", добави съпредседателят на Политическа партия. 

" Осигурихме безвъзмездни учебници и превоз за учениците. Искаме образованието да бъде налично за всички. Следващата задача е по-трудна - образованието да стане по-качествено. Вдигнахме и заплатите на учителите. Вдигнахме заплатите в опазването на здравето. Осигурихме безвъзмездни медикаменти за сърдечно-съдовите болести. Това коства 45 млн. лв. или под 0.5% от нарастването на бюджета на Здравната каса. Това не е социализъм. Това е опция 600 000 българи да си пият медикаментите. Това не се правеше до момента. Защо? Защото здравната система е издигната по този начин, че всички желаят пари за лечебни заведения, а никой не желае пари за предварителна защита на болесттите. Срещнахме голяма опозиция. Две години водим борби, с цел да се вкара минимално възнаграждение за лекарите и сестрите в лечебните заведения. Знаете ли кой нападна тази мярка? Шефовете на държавни и общински лечебни заведения. Те получават заплати от 50 000 до 100 000 лв. на месец. Вместо тези пари да се разпределят отмерено, те отиват при шефовете. Успяхме и с това да се преборим. В лечебните заведения не се мисли за здравето на хората, а по какъв начин да вземем повече пари по пътеките. Лекарите бягат от България и затова - отвращават се от тези политики. Ако ГЕРБ желаят европейско опазване на здравето, дано да седнем и да го създадем ", прикани Асен Василев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР