Само за последната седмица в Румъния са регистрирани 701 нови

...
Само за последната седмица в Румъния са регистрирани 701 нови
Коментари Харесай

Румъния: Отново скок на морбили, само за седмица новите случаи са над 700

Само за последната седмица в Румъния са регистрирани 701 нови случая на морбили и двама умряли от инфекцията, съобщи Аджерпрес, базирайки се на известие на Националния институт за публично здраве (INSP).

По данни на института за интервала сред 1 януари 2023 година и 25 февруари 2024 година в северната ни съседка са доказани 6589 случая на морбили. Починалите са момиче на една година, което не е било имунизирано против инфекцията, и 11-месечно момче. И двете деца не са били имунизирани и са имали тежки предшестващи положения – едното е било след чернодробна трансплантация и грипна зараза на фона на провеждано имуносупресивно лекуване, а другото – с хидроцефалия и вентрикуло-перитонеален шънт.

Така съгласно систематизирани данни на INSP от началото на отчетния интервал - 1 януари 2023 година до 25 февруари 2024 година, умрелите от морбили са към този момент 8.

Случаи на инфекцията са докладвани от цялата страна – 40 окръга и в столицата Букурещ. Най-много болни са регистрирани в окръзите Брашов – 1263, Муреш – 968 и в Букурещ – 877, регистрират здравните управляващи.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР