Само за първите 7 месеца на тази година по данни

...
Само за първите 7 месеца на тази година по данни
Коментари Харесай

София ще е сред най-атрактивните места за чужди инвестиции, увери Фандъкова

Само за първите 7 месеца на тази година по данни на Българска народна банка директните вложения в София са 220 млн. евро, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова на конференцията " Бъдещето на икономическия и паричен съюз ".

Това са нови работни места и повече приходи за хората, посочи кметът.

Публичните вложения са значим фактор за привличане на вложители. В интервала 2007-2013 година Столичната община единствено посредством европейската взаимност влага към 1,5 милиарда евро обществени средства в основни транспортни, инфраструктурни и екологични планове, а в новия програмен интервал от 2014 година насам към този момент сме обезпечили финансиране за планове на обща стойност 744 млн. евро, заключи Фандъкова. По думите ѝ това са средства, които действително трансформират града и данните от всички интернационалните отчети го потвърждават.

Публичните вложения притеглят и частни. Това е методът да се реализира стопански напредък. Кметът означи, че София и районът са привлекателна дестинация за доста компании, с помощта на високоскоростния интернет, добре квалифицираните младежи и конкурентното възнаграждение.

Фандъкова изрази убеденост, че общината и страната ще продължат да работят по този начин, че да основават добре подредена и почтена среда за развиване на бранша на високите технологии, тъй като това е секторът, който в действителност оказва помощ за повишение на стандарта в нашия град. Само за 5 години софтуерният бранш бележи растеж от 120% в България и изрично е измежду най-бързо разрастващите се у нас, като основава нови и високо платени места, разяснява Фандъкова, като регистрира, че единствено в София в бранша работят над 40 хиляди души и 90% от софтуерните компании в страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР