Само за минути и без спорове в пленарната зала парламентът

...
Само за минути и без спорове в пленарната зала парламентът
Коментари Харесай

Парламентът избра комисия, която бързо да изработи правилник на НС

Само за минути и без разногласия в пленарната зала Народното събрание избра краткотрайна комисия, която да изготви план на устав за работата на Народното събрание. Народните представители взеха решение да не се губи време и срокът за оферти да бъде до 28 октомври, петък, с цел да може идната сряда правилникът да бъде признат.

По време на Председателски съвет политическите сили са се разбрали настоящият устав на 47-ото Народно събрание да претърпи доста малко промени, по тази причина комисията да стартира да работи незабавно, сподели от трибуната водачът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

В комисията влизат по двама представители на група, на паритетен приинцип. За ръководител беше определен Христо Гаджев от ГЕРБ, а вторият представител на групата е Росен Желязков.

Политическа партия излъчи Никола Минчев и Мирослав Иванов. Членовете на краткотрайната комисия от Движение за права и свободи са Хамид Хамид и Йордан Цонев, от " Възраждане " - Петър Петров и Цвета Рангелова, а от Демократична България - Надежда Йорданова и Людмила Илиева. Представителите на " Български напредък " са Надежда Самарджиева и Александър Николов.

" Моля ви, да ми помагате първоначално, по-нататък аз ще се опитам да си оказвам помощ самичък ", обърна се към заместниците си на трибуната Вежди Рашидов. След избора на състава на комисията ръководителят на Народно събрание помоли Росен Желязков да поеме воденето на съвещанието, тъй като му се постанова да организира телефонен диалог.

Рашидов още един път се извини за тежкото си дишане и разгласи, че е помолил да му понижат звука на микрофоните.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР