Само за миналата година от Инспекцията по труда са констатирали

...
Само за миналата година от Инспекцията по труда са констатирали
Коментари Харесай

За какво да внимаваме при търсене на работа в чужбина?

Само за предходната година от Инспекцията по труда са установили над 5 500 нарушавания на работодатели и медиатори, формирани са и 500 акта. За да не се стига до нарушавания и санкции, всяка година от основна ревизия по труда припомнят за заплахите при търсене на работа в чужбина.

За какво да внимаваме - вижте повече от Милена Кирова.

Работа в чужбина и висока заплата - тази мисъл може и да съблазнява, само че би трябвало да се внимава. Но по какъв начин да разпознаем измамата? Ако работодателят отхвърля персонална среща или избира да говорите единствено на обществени места, то това е явен сигнал за възможна машинация.

Не е целесъобразно и да подписвате контракт на непознат език, който не разбирате. Не тръгвайте да работите в чужбина и без какъвто и да е контракт.

Задължително би трябвало да се изследва и дали компанията има регистрация в организацията по заетостта. Фирмите-посредници, осигуряващи краткотрайна работа, нямат право да желаят такси под каквато и да е форма. Предварително би трябвало да се уговорят и за чия сметка са разноските за превоз и квартира.

А зад обявата за работа в чужбина може да се крият и доста по-опасни планове. Ако предлагащите работа задържат персоналните ви документи, то това е сигнал, че може да попаднете в скица за трафик на хора за трудова употреба.

Затова преди да стегнете куфарите, проверявайте.
 Българка мами в интернет с подправена публикация за работа в чужбина Българка мами в интернет с подправена публикация за работа в чужбина
Измамна публикация за работа в чужбина в интернет. С заричане за високо възнаграждение и обезпечена квартира, жена съумява да излъже над 10 души. "По света и у н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР