Само за миналата година на тези опасни пътища са станали

...
Само за миналата година на тези опасни пътища са станали
Коментари Харесай

55 км са най опасните пътища в България

Само за предходната година на тези рискови пътища са станали 1189 произшествия, починали са 31 души и са ранени 301

55 км са най-опасните пътища в България от близо 20 000 километра пътна мрежа в страната. Тези 55 км обаче всяка година взимат десетки жертви и стотици ранени. Такива са заключенията от разбора на Агенция " Пътна инфраструктура ", с който Българска национална телевизия разполага. Лошата инфраструктура в действителност убива. От пътна полиция обичайно показват превишената скорост, неправилното изпреварване и нахлуване в насрещното платно като съществени аргументи за най-тежките произшествия. Но някъде в дъното на класацията рисковите сектори също осакатяват и взимат жертви, и то постоянно и несъмнено.

9 произшествия са станали през миналата година на автомагистрала " Тракия " на изхода на София, където пътното платно от 3 лентово става двулентово и то на завой. Един човек е изгубил живота си.

Справката с разбора на пътната организация ясно демонстрира, че на едни и същи сектори от порядъка на от 100 метра до половин километър всяка година стават по 10,15,20 произшествия. Само за предходната година на тези 55 рискови км в цялата страна са станали 1189 произшествия, починали са 31 души и са ранени 301.

Комисар Бойко Рановски, шеф на " Пътна полиция ", заяви, че подхванатите ограничения плануват на рисковите сектори да се създадат спомагателни защитни заграждения, да се разделят потоците. Други положителни образци са слагане на мантинела или създаване на кръгови кръстовища.

Област Стара Загора оглавява трагичната ранглиста за предходната година със 150 произшествия с 5 жертви и 57 ранени. Следва област Велико Търново - със 128 произшествия с 36 ранени. В област Русе са починали 4-ма и са ранени 35 при 123 пътни катастрофи. В област Ловеч и Монтана при непосредствен брой произшествия са изгубили живота си 8 души и са ранени 77. Причините са разнообразни - противоположни виражи, вода, която не се води добре от пътя, рискови пешеходни пътеки на скоростни прави. Но общото сред тях е, че са поправими.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР