Само за година и половина тенис кортовете в подножието на

...
Само за година и половина тенис кортовете в подножието на
Коментари Харесай

Спортното бижу под Младежкия посреща световни турнири

Само за година и половина тенис кортовете в подножието на Младежкия рид в Пловдив се трансфораха в същинско спортно украшение. Заслугата за смяната е на група пловдивски предприемачи, последователи на аристократичния спорт, които не жалят сили и средства, с цел да трансфорат старите кортове в съвременно оборудване.

В тенис клуб “Пловдив” към този момент имат опит с организирането на огромни интернационалните надпревари. От откриването на комплекса в него се организират два интернационалните шампионата от календара на Тенис Европа за юноши и девойки до 16-годишна възраст и два шампионата от веригата " Киндер " за момчета и девойки до 10 години.

Отделно в залата на Карловско шосе, ситуирана в базата на “Атаро Клима”, която е част от Търговска колегия " Пловдив ", тази година се състоя републиканско състезание и две зимни отборни европейски шампионати до 14 и 16 година, както и няколко лагера на национални тимове.

„ Идеята за тенис кортовете на Младежкия рид се зароди около любовта към спорта и убеждението, че с цел да се развиват младите гении на България, би трябвало помощ от бизнеса.

Всичко се получава, когато работим в една посока - спортните хора, бизнесът, общината и държавата”, споделя Атанас Рогачев, един от моторите на плана. Той е притежател на „ Атаро Клима “ - една от най-проспериращите български компании, която от години поддържа спорта.

С плана предприемачите вършат цялостна реорганизация на кортовете и по този начин вписват по неповторим метод модерната спортна база в естествените дадености на Младежкия рид. В комплекса са завършени алеи от павета, които са част от архитектурната традиция на Пловдив. Самите кортове и обслужващите пространства са в цялостен унисон с естествената паркова среда в близост. В базата има открита писта за загряване, като технологията, по която е построено оборудването, следва разпоредбите на най-хубавите клей кортове в Европа. „ Така в базата може да се играе и след пороен дъжд. Това е допустимо с помощта на новия дренаж и особено построените отводнителни системи “, изясняват от екипа. В комплекса има съблекални, оздравителен център, фитнес зала, а също пространства за треньорите и особено оборудвана зала за осъществяване на спортни конференции и семинари. По този метод комплексът дава отговор на условията за домакинство на интернационалните шампионати от висок сан.

Инвеститорите са хора, които не пестят средства, с цел да създадат най-хубавото за спорта и за Пловдив

Затова залагат и на ултрамодерно осветяване, рядко употребявано досега даже в Европа. Изградена е осветителна система от най-голям клас за открити кортове.

Пловдив от дълго време заслужи славата на спортната столица на България. Градът е дал на света цяла плеяда огромни първенци. Тенденцията от последните години обаче е надалеч от положителните времена. В новия тенис комплекс на Младежкия рид обстановката е напълно друга - вложителите влагат лични средства, имат ясна цел и експерти, които могат да ръководят дейно оборудването. „ Започнахме от нулата, всичко се изграждаше още веднъж, все едно преди не е имало кортове на това място. Изградихме тази нова спортна база със съзнанието, че вършим нещо значимо, което ще оставим след себе си, а комплексът ще се употребява десетки години от всички пловдивчани, изкушени от спорта. Вярваме, че новата база е огромна крачка напред в развиването на тениса, който има големи обичаи в града. Наш дълг е те да бъдат продължени и надградени, с цел да имаме напълно скоро тенисисти на международно равнище “, настояват предприемачите.

Фирмата „ Атаро Клима “ е един от спонсорите в новата галерия от поредицата на ИК “Марица” и “Хермес медия” - “Пловдив през годините”, на тематика „ Архитектурата на модерния град”.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР