Само за денонощие са били осуетени 200 опита за нелегално

...
Само за денонощие са били осуетени 200 опита за нелегално
Коментари Харесай

Изслушаха премиера и външния министър за мигрантския натиск

Само за денонощие са били осуетени 200 опита за незаконно прекосяване на границата от незаконни мигранти. Те пробват през компрометираната ограда, през река Марица, само че и през контролно-пропускателните пунктове, скрити в моторни транспортни средства.

Във връзка с динамичната конюнктура още идната седмица Министерския съвет ще свика Съвета по сигурността. Поставен е и въпроса за увеличение наличието на Фронтекс.

" Преминавайки Марица, която сега е с дребна дълбочина, в случай че виждат нашите гранични сили, се връщат назад, минават по гръцка територия, навлизат в дълбочина, след което избират, това са обстоятелства, това са данни от нашите гранични служби - избират място, където към този момент да навлязат в България през Родопите и така нататък ", изясни служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Други мигранти пробват да минат с транспортни средства.

" Нашите граничари са залавяли скрити в средата на товарните коли, които извозват дървен материал афганистански жители ", добави още Рашков.

Преди на бежанците помагали най-вече български жители, в този момент обстановката е друга

" Ползват съдействието на непознатите жители, които към този момент са намерили статут в нашата страна. Това усложнява в действителност казуса с пресичането на тези канали. Разследват се малко под 200 лица, които се занимават с такава активност ", сподели Рашков.



Съветът по сигурността към Министерски съвет ще бъде призован идната седмица. Международната интервенция на Фронтекс продължава и сега, съобщи служебният министър председател. България упорства.

" За увеличение наличието на Фронтекс, за увеличение на тяхното физическо наличие като хора, в това число беше подложен въпросът и за финансово подкрепяне ", съобщи служебният министър-председател Стефан Янев.

Афганистански жител, който дълги години е работил за Българското посолство в Кабул, и неговото семейство от 15 души към този момент е евакуирано и настанено у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР