Само за 10 дни, остров от Антарктида загубва 20 % от

...
Само за 10 дни,
остров от Антарктида загубва 20 % от
Коментари Харесай

Само за 10 дни, остров от Антарктида загубва 20 % от леда си

Само за 10 дни, остров от Антарктида изгубва 20 % от леда си …Глобалното стопляне продължава, а резултатите му се демонстрират все по-бързо и по-бързо. Тази зима, в доста градове в европейската част на Русия на практика няма сняг, а температурата е доста по-висока от нормалната (HiddenTruth.site).Наскоро, особена загриженост провокира Антарктида. За трета поредна година, ледниците й се топят с рекордни темпове и това към този момент не се компенсира от зимните снеговалежи.Сега в Антарктида е лято и през февруари 2020 година са налице рекордни летни температури от +20 градуса по Целзий. Такава висока температура е записана в региона на остров Симор (Seymour Island) в северната част на континента и в никакъв случай не е следена в Антарктида в цялата история на наблюденията.Тези шокиращи снимки са направени от спътника на NASA Landsat 8 над остров Игъл, където рекордно високата температура за тези места е била +18 градуса по Целзий. Само за 10 дни, от 4 до 13 февруари, островът е изгубил 20 % от леда си.

 a1 2 - Само за 10 дни, остров от Антарктида изгубва 20 % от леда си
Глациологът Маури Пелто от Никълс Колидж, Масачузетс, споделя:
“Никога не съм виждал ледът на Антарктида да се топи толкоз бързо. Можете да видите такива фрапантни промени в Аляска или Гренландия, само че това е извънредно за Антарктида … ”Четете още: Глобалното стопляне е към този момент очевидно! Морето погълна два острова в ИндонезияСпоред специалистите, такова стопляне и размразяване на леда е било породено от потоци топъл тропически въздух, идващи от Тихия океан. По предписание, Антарктическият полуостров е предпазен от топлите ветрове от мощни студени такива, покриващи целия континент, само че тази година те отслабват.

 a2 2 - Само за 10 дни, остров от Антарктида изгубва 20 % от леда си
Пелто споделя още: “Всичко протичащо се е доста обезпокоително. ”Според Университета в Лийдс (University of Leeds), от 1992 година до 2017 година, Антарктида губи към 3 трилиона тона от леда си. Това е еднакво на повишаване на световното морско ниво с към 8 милиметра, което може да наподобява нищожно.Но, ледът продължава да се топи интензивно, а за хората, които живеят в крайбрежните региони, това е огромна опасност, тъй като могат да останат без домове. Въпреки това, те не са обезпокоени толкоз за къщите си, що се касае за резултата на световното стопляне върху планетата ни.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР