Само Йордан Маринов успя на присъства на традиционната изложба, която

...
Само Йордан Маринов успя на присъства на традиционната изложба, която
Коментари Харесай

Йордан Маринов откри 23-та съвместна изложба за Богоявление на тримата Йордановци

Само Йордан Маринов съумя на участва на обичайна галерия, която показват на Богоявление в Бургас надарените художници Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов.

" Надявам се експозицията да ви зарежда с ентусиазъм, хубост и благополучие, моите сътрудници духом са тук, само че физически са си в домовете си, защото са под карантина “, изясни Маринови и увери, че адашите му се усещат чудесно.

" Тази галерия, трансформирала се в дългогодишна традиция за Йордановден, носи невероятна приятност за ценителите на изобразителното изкуство “, съобщи по време на откриването на експозицията кметът.

Тази година творбите на тримата Йордановци са експонирани в Дружеството на бургаските художници. Изложбата включва близо 50 живописни платна.

През 2021 година по самодейност на Община Бургас за първи път общата галерия на тримата Йордановци гостува в столицата, в влиятелната изложба " Средец “ към Министерство на културата.

" Пожелавам изкуството, което се ражда в Бургас, да продължава да покорява огромни върхове “, съобщи в приветственото си слово Диана Саватева - зам.-кмет по просвета на Община Бургас.

На откриването на експозицията участваха агатополският свещеник Йеротей, досегашният регионален шеф проф. Мария Нейкова, ръководителят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, художници и жители.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР