Само Виваком може да вдигне , заяви вицепремиерът и министър

...
Само Виваком може да вдигне , заяви вицепремиерът и министър
Коментари Харесай

Само Виваком може да вдигне цените: Нинова

Само Виваком може да вдигне, съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова (БСП) в Народното събрание. Причината е, че единствено този телеком е декларирал повишаване единствено за 2021 година, а не и за 2020-а. Припомняме, че тв мрежата на телекома излъчва про боно партийната БСТВ на Нинова. Виваком е считан за обвързван с Движение за права и свободи.

А1 и Теленор не могат да вдигнат и с една стотинка таксите, добави Нинова, само че сподели, че и двете компании са обжалвали в съда заповедите на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), които стопират осъществяването на покачването от февруари.

Нелоялната комерсиална процедура съгласно КЗП се показваше точно в желанието за двойното повдигане с двата инфлационни показателя за 2020 и за 2021 година, което не е разрешено.

Два от трите мобилни оператора - Теленор и А1, сюрпризираха на 21 декември м.г. клиентите си, като с SMS ги известиха, че от Нова година подвигат цените по настоящите все още контракти.

"За да продължим да предоставяме висококачествени услуги, месечните абонаменти ще се индексират със средногодишния Индекс на потребителските цени на Национален статистически институт за 2020 & 2021 с общо към 5%. Промяната ще се отрази във фактурата от фев`22 ", гласи известието на Теленор.

С малко по-нисък % А1 ще усили цените на месечните абонаменти, като от компанията прецизират, че индексацията, регистрира инфлацията от 2020 и 2021 година За предходната година нарастването е 1.7%, колкото е средногодишната инфлация, измерена от Национален статистически институт, а за тази година - 2.4%, каквато е прогнозата на МФ за средногодишната инфлация за 2021 година Така общото нарастване е с 4.1%, в случай че прогнозата на МФ се сбъдне. Много евентуално е средногодишната инфлация за 2021 година да се окаже по-висока - в последните три месеца бяха маркирани рекордни за последните 10 години месечни равнища от 6 и над 7%.

По-късно Виваком разгласи също повишаване, само че единствено съобразено с инфлацията за 2021 година...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР