Само в една верига бензиностанции цената на дизела е над

...
Само в една верига бензиностанции цената на дизела е над
Коментари Харесай

Председателят на БПГА: Гориво има, може и да има ново повишение на цените

Само в една верига бензиностанции цената на дизела е над 3 лв., демонстрира инспекция тази заран по бензиностанциите в Стара Загора.

Това заяви в изявление за Българска телеграфна агенция Живодар Терзиев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация. По думите му няма причина едно  и също гориво да се продава на цени сред 2,67 и 3,30 лева тази заран. „ Заплатата на търговеца е от маржа на горивото “, изясни той и напомни, че Комисия за защита на конкуренцията постоянно поучават да има конкуренция, а не едни и същи цени.

„ Складовете са цялостни, по-голяма част от бензиностанциите през днешния ден отвориха порти. Истерия няма “, акцентира ръководителят на Българската газова и петролна асоциация. Според него офанзивата през вчерашния ден, след която са формирани огромни опашки пред бензиноколонките, е проведена посредством обществените мрежи и би трябвало да бъде разследвана. „ Само за 6 часа през вчерашния ден в бензиностанциите,които ръководя, продадохме гориво за 3 дни “, уточни Живодар Терзиев.

По данни на Българската газова и петролна асоциация от понеделник цената на барел е повишена с 20 на 100, от 99 на 118 $.  Ново повишаване до края на седмицата не е изключено, предвижда за Живодар Терзиев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР