Само университетски болници на територията на Пловдив ще могат да

...
Само университетски болници на територията на Пловдив ще могат да
Коментари Харесай

Пловдивски здравни заведения ще наддават от 7 млн. лева за общинската част на Транспортна болница

Само академични лечебни заведения на територията на Пловдив ще могат да наддават в търга за продажбата на общинската част на Транспортна болница. Това взеха решение общинските съветници  по отношение на предлагането за продажбата на  незавършения корпус на лечебницата на ул. " Колхида ".
Прочетете още
Общата цена на двата парцела е към 7 млн. лв., като интерес към нея е проявен от здравни заведения. По-малката част от парцела е 415 кв.м, а началната цена е близо 370 хиляди лв. без Данък добавена стойност. Вторият парцел е част от 7-етажна постройка със застроена повърхност от 1255 кв.м, с начална цена от 6,3 млн. лв..  Депозитът и за двата търга е от 30%, а стъпката за наддаване е 2000 лв..

Другото предложение – парите от продажбата на парцелите да отиде за целево финансиране на  опазването на здравето не бе признато.

С друго свое решение Общинският съвет отложи  предлагането да се приключи съсобственост с частна компания за имот от 300 кв.м против автогара „ Филипово ”. В  момента Община Пловдив има ½ идеални елементи, а на самия имот има павилион.  Общината се канеше  да продаде парцела против 135 хиляди лв. – по-малко от цената на апартамент н компанията „ Фърст едишън ”, която има план за 6-етажна кооперация.

По време на дебатите бе подложен въпроса дали Община Пловдив не може да откупи дяла на компанията, с цел да се избегне ново строителство в без това застроената зона. Така предлагането бе отсрочено.

Над 13 общински жилището също бяха продадени на наематели, като два от тях бяха на общински чиновници.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР