Само убеденият човек пази най-добре себе си и другите. Който

...
Само убеденият човек пази най-добре себе си и другите. Който
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Несъразмерните глоби у нас могат да постигнат обратен ефект

Само увереният човек пази най-добре себе си и другите. Който не има вяра в сериозността на тази вирусна зараза, няма да се пази задоволително и по този начин става рисков и за другите.
Несъразмерните санкции у нас могат да реализират противоположен резултат. По-млади хора няма да се изследват и прегледат, в случай че имат признаци, с цел да не ги сложат под карантина и да не излизат и пътуват със опасност от санкция до 50 000 лв.. И по този начин може да разпространят повече болестта.

По въпроса за оптимизма, който поражда у някои възрастта на засегнатите ето един образец -

37-годишен испанец от националната армия без предходни болести, е умрял от ковид през вчерашния ден. Приет е в болница в Мадрид няколко дни преди да го вкарат в интензивно поделение.

В Италия през вчерашния ден умряха рекорден брой над 600 души, ден откакто имаше за пръв път спад в броя на умрелите. Там смъртността към този момент е към 8,5%, общо за света към този момент е над 4%.

Лекомислието постоянно има от кого да се подклажда, с бодряшки приказки, че не е по-опасно от сезонен грип, че светът е 7-8 милиарда, пък са умрели " единствено 5000 ". А това беше допреди няколко дни, към този момент са над 11 000. Кривата върви все по-стръмно нагоре.

Тъжното е, че в такива сложни времена у нас имаме ръководство от полицаи и мутри, такива се разпореждат с нас.

Не е най-страшен комплексът на каскета да вкарва военно състояние и да командва всичко. Най-страшна е простотията на всички нива в ръководството, освен под каскета. Както беше писал Радой Ралин в " Люти чушки " - По е неприятна простотията и от лошотията.

Иван Бакалов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР