Само този, който страда от подагра знае за какви нечовешки

...
Само този, който страда от подагра знае за какви нечовешки
Коментари Харесай

Мощна природна смес изсмуква подаграта, пие се сутрин и има голям ефект

Само този, който страда от подагра знае за какви безчовечен болки става въпрос. Самата болест съставлява метаболитно нарушаване, при което ставите се възпаляват. Подаграта се получава при претоварването на организма с пикочна киселина. Тази киселина нормално се основава в развой на разграждане на пурини. Пурините са химикали, които се срещат естествено в човешкото тяло. Освен това пурините могат да бъдат открити и в някои храни. Когато бъбреците не са в положение да отстраняват пикочната киселина от човешкото тяло, кристалните формирания се оформят и подават към ставите. Според специалистите, най-честите признаци при подагра са: неочаквана болежка в ставите, стопляне, дисторция, мъка при досег и зачервяване на ставите.

Първото нещо, което би трябвало да извършите, в случай че имате подагра, е да измененията фрапантно вашето меню. Заложете на зеленчуци и плодове (но не на всеки, да вземем за пример сините сливи и къпините са противопоказни). Изключете алените и тлъстите меса. А когато сведете пикочната киселина до норма пробвайте и рецептата, която ви представяме.
Ето и нужните артикули: 1 ананас, 1 чаша сок от череши, 1 до 2 супени лъжици куркума на прахуляк, 3 до 4 супени лъжици настърган джинджифил (натурален, не на прах), мед (за подслаждане). Ананасът се почиства, нарязва се на части и се пасира.

Добавят се и останалите артикули, разбърква се и отново се пасира. Получената примес би трябвало да се съхранява в ледник. Пие се по една кафена чашка дневно – заран, преди закуска. Колкото по-често го вършиме, толкоз ще са по-добри и резултатите.
И още нещо значимо: При подагра е наложително спазването на диета за всеки болен с тежка или лека форма:
Позволени храни:
плодове и зеленчуци;
мляко и млечни произведения;

тестени произведения – макарони, фиде, юфка;
нетлъсти риби и меса
Забранени храни
месни артикули – тлъсти меса и риби, дивеч, месни и рибни консерви, субпродукти / бъбреци, черен дроб, телешко, мозък и далак /;
плодове и зеленчуци – сини сливи, патладжан
варива – боб и леща

мазнини – мехлем, маргарин и масло
напитки – спиртни питиета
Технология на подготвяне на ястията
пърженето и панирането се изключват;
препоръчва се печене, задушаване, подготвяне на пара, суровоядство /неограничено изразходване на разнородни зеленчукови салати и гарнитури и пресни плодове/.

Начин на живот
прекратяване несъразмерната консумация на алкохол;
прекратяване на тютюнопушенето;
умерена физическа работа;
избягване на заседналия метод на живот;
избягване на ежедневния прочувствен стрес;
намаляване на непотребните килограми;

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР