Само тази година са запорирани, иззети, обезпечени по всякакъв начин

...
Само тази година са запорирани, иззети, обезпечени по всякакъв начин
Коментари Харесай

Иван Гешев: Най-сериозното наказание в България е да ти бръкнат в джоба

Само тази година са запорирани, конфискувани, обезпечени по всевъзможен метод парични суми за над 50-60 милиона лв., може да се окаже и много повече.
Ако прибавим " Джи пи груп " ще стигнем и до 100 милиона. Това за Специализираната прокуратурата е значимо и приоритет, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев, съобщи БГНЕС.
Заместникът на основния прокурор, зам.-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев, зам.-ръководителят на Специализирана прокуратура (и наблюдаващ делото прокурор) Кирил Пейчинов дадоха брифинг в Съдебната палата през днешния ден по отношение на разрушена незаконна група за данъчни закононарушения
В схемата са взели участие строителни компании, намесени са общини и санирането на здания, а вредата е за стотици милиони. Иззети са над 750 хиляди лв. и златни турски монети с лика на Ататюрк от банкови касети, сподели Гешев.
В началото на брифинга Иван Гешев направи къса равносметка на годината за Спецпрокуратурата.
Според него най-сериозното накзание в България е да ти вземат това, което си откраднал. Иначе казано " да ти бръкнат в джоба ", съобщи Гешев във връзка акциите на Специализираната прокуратурата против корупцията.
За нас мярката за неотклонение " парична гаранция " е доста сериозна, за някои лица даже доста по-сериозна в сравнение с задържането под стража, съобщи Гешев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР