Само социализмът може да спаси Китай, заяви президентът Си Цзинпин

...
Само социализмът може да спаси Китай, заяви президентът Си Цзинпин
Коментари Харесай

Президентът на Китай: Само социализмът може да спаси страната

" Само социализмът може да избави Китай ", съобщи президентът Си Цзинпин дни след единомислещото си преизбиране от Народното събрание, което му дава опция да остане отпред на страната колкото пожелае.
В тържествена тирада при закриването на годишната пленарна сесия на Народното събрание, Си, който е считан за най-могъщия началник от най-малко четвърт век, удостовери управителната роля на Китайската комунистическа партия.
" Само посредством развиване на социализма с китайските му характерности, ние ще можем да изпълним огромното възобновление на китайската нация ", съобщи той в речта си.
Като утешение за непознатите страни, той съобщи, че феноменалният напредък в неговата страна от четири десетилетия, не съставлява опасност за никого.
" Китай в никакъв случай няма да пожертва ползите на други страни, с цел да обезпечи личното си развиване ", акцентира ръководителят на втората международна стопанска система.
" Само тези, които са привикнали да заплашват другите, смятат останалите за опасност ", добави той като намек за западните страни и по-конкретно Съединени американски щати.
Си не пропусна да насочи ново предизвестие към Тайван, който Пекин желае да приобщи още от 1949 година, предупреждавайки, че страната му в никакъв случай няма да одобри да се раздели и с една педя от територията си. Пекин се смята за единствен легален представител на Тайван и не позволява контактите сред тайванското държавно управление и други страни, съобщи БГНЕС.
Китай прикани Съединени американски щати да запазят здравия разсъдък и да не работят под въздействие на страстите, с цел да се избегне комерсиална война, акцентира китайският министър председател Ки Кекиян, в миг когато Тръмп съобщи, че Китай е най-големият стопански зложелател на Съединени американски щати. Пекин се ангажира да пази прецизно интелектуалната благосъстоятелност на непознати компании. Тръмп заплашва страната поради проблеми точно в това отношение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР