Само смелите живеят вечен живот е филм, посветен на загиналите

...
Само смелите живеят вечен живот е филм, посветен на загиналите
Коментари Харесай

Калина Паскалева представи филм за атентата в Кербала

Само смелите живеят безконечен живот е филм, отдаден на починалите български бойци в Кербала на 27.12.2003г. в атентат против база Индия в Кербала.

Авторката му, Калина Паскалева, отпътува за Ирак 15 години след Черната Коледа с цел да проверява гибелта на родните герои.

Премиерата на документалната лента беше почетена от министъра на защитата Красимир Каракачанов, настоящи чиновници на МО, чиновници на ГДБОП, контрактори, български бойци, взели участие в задачите в Ирак, в това число и очевидци и потърпевши от атентата в Кербала.

На събитието бяха и Ивайло Караньотов и Христина от хитовото риалити Фермата, Елен Колева, Даниел Пеев - Дънди и доста публицисти.

Ето и какво написа Калина Паскалева в персоналния си профил във фейсбук след премиерата:

“Благодаря на всички, които почетоха премиерата на документалния ми филм Само смелите живеят безконечен живот, отдаден на починалите български бойци в Кербала на 27.12.2003г. в атентата против база Индия.

15 години по-късно раните към момента кървят, само че би трябвало да помним историята, с цел да имаме нация.

Бях доста обезпокоена дали съм разказала правилно историята, тъй като основаването на този е филм е отговорност, която никой не посмя да поеме до този миг. Във кино лентата ще видите гледната точка на Тодор Станков, зам.-губернатора на Кербала, нравствен лидер, локалното население на Кербала и дъщерята на един от починалите - Иван Инджов - Хриси.

Огромно благодаря на всички, които повярваха в мен и дружно създадохме Само смелите живеят безконечен живот.”

Следващата премиера ще бъде в Пловдив на 28 декември, ден след 15-годишнината от атентата в Кербала.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР