Само след седмица световното кино и неговите автори ще преместят

...
Само след седмица световното кино и неговите автори ще преместят
Коментари Харесай

Какво да очакваме на София Филм Фест 2018

Само след седмица международното кино и неговите създатели ще реалокират фокуса си към столицата на България, която през първата половина на 2018 е и столица на обединена Европа.

Международният кино фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival), извоювал с годините признанието на международната кинообщност, упълномощен от FIAPF и включен в класацията на сп. „ Variety ” измежду 50-те топ-фестивала като важен кинофорум за киноиндустрията, ще се срещне за 22-ра поредна година с вярната си аудитория и многочислените интернационалните посетители – в София през МАРТ ще бъдат показани най-актуалните произведения от европейското, международното и българското кино.

През 2018 година темата на София Филм Фест, преплетена креативен във визията на фестивала, е обвързвана с избора на София за Европейска столица на спорта. Тази купа има за цел да разпространява дейния метод на живот, развиването на спортни политики и инфраструктура с положителни уреди, стратегии и интензивности. Акцентът е върху всеобщия спорт и върху смисъла на спорта като приоритет в живота на хората. Този специфичен фокус ще участва и във филмовата стратегия на фестивала посредством селекция от филми и събития на спортна тема.

Официалното откриване на 22-рия София Филм Фест е на 7 март в Зала 1 на НДК с формалната премиера на най-новия игрален филм на Милко Лазаров - „ Áга ”, който закри основната конкурсна стратегия на Берлинале 2018. 

Ще бъдат показани 172 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 20 късометражни кино лентата.

Сред конкурсните филми са: 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР