Само след няколко дни на Терминал 2 на Летище София

...
Само след няколко дни на Терминал 2 на Летище София
Коментари Харесай

Летище София се готви да отвори лаборатория за PCR и антигенни тестове за коронавирус

Само след няколко дни на Терминал 2 на Летище София ще проработи лаборатория за проучване за ковид. Всички минаващи ще могат да създадат PCR, бърз антигенен тест и други проучвания на конкурентни цени. За улеснение на пасажерите преди тяхното пътешестване PCR пробата ще бъде подготвен в границите на 2 часа, а антигенният – за 20 минути, твърдят от " СОФ Кънект ", концесионерът на летището.

За повишение на пътническия комфорт са подхванати съответни дейности за възстановяване на хигиеничните условия в санитарните пространства. Всички те ще имат напълно нов дизайн и ще оферират безконтактно обсужване на вода, сапун и дезинфектант по отношение на условията, наложени от пандемията. В развой е ремонтът на тоалетните, който се прави поетапно, с цел да не затруднява пътуващите.

В идващите дни ще бъдат конфигурирани автомати за храни и питиета. В разгара на лятото от магазините на летище София ще могат да се купуват студени питиета и в зоната за приемане на багаж.

През септември ще стартира монтажът на новаторските мебелни модули с интегрирани станции за зареждане на мобилни устройства на Терминал 2. Изненада за най-малките гости на летището са безвредните и съвременни детски кътове, по които се работи интензивно, твърдят от " СОФ Кънект ".

Освен това, към този момент е стартирал развой по замяна на асфалт по пистите. Работи се по съвременна технология за отстраняването на наслоения от гумите (колесниците) на кацащите самолети, значима причина за по-добър спирачен път на мокра писта. Такъв вид разчистване с грижа към околната среда се прави за първи път. Завършена е новата маркировка на пистата, перона и стоянките.

 

 
 Над 1100 души са се тествали за COVID-19 на влизане през Дунав мост Над 1100 души са се тествали за COVID-19 на влизане през Дунав мост
Влизащите у нас през Дунав мост при Русе към този момент могат да се ревизират за COVID-19 на място. За задачата работи лаборатория за бързи антиген...

 

 

 

 

Още от СОФИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР