Само си представете: вие сте на 80 и все още

...
Само си представете: вие сте на 80 и все още
Коментари Харесай

9 прости метода, с които ще удължите живота си

Само си представете: вие сте на 80 и към момента сте бодра, млада и цялостна с сила и сили. Няколко елементарни ежедневни извършения и към този момент сте на 90, а ставите ви са все по този начин преносими, мозъкът ви - изострен като бръснач, а кожата - еластична и гладка.

Природата е безмилостна към лентяите! За да живеете дълго и нехайно, тялото ви се нуждае от непрекъснато стимулиране, а упражненията, създадени от експерти и ориентирани към удължение на живота, оказват помощ на хората, които ги практикуват постоянно и умишлено, да доживеят най-малко до 100 години.

Ако и вие не желаете да остарявате, не губете време и започнете още в този момент да упражнявате запасите, с които разполага организмът ви.

Днес ще ви предложим няколко елементарни метода, с които можете доста да удължите живота си.

Дозирано недояждане

Откажете се непринудено и изцяло от храната за къс интервал от време. Целта на това упражнение е преход към вътрешните запаси, възобновяване на виталните сили и удължение на живота. Тези неща обаче могат да се реализиран единствено при цялостно прекъсване на храната и заместването й с вода.

Не се плашете! При цялостното непринудено и малко недояждане храненето със лични ресурси изцяло задоволява всички потребности на организма. Как да гладувате вярно и дейно, можете да прочетете в книгата на Пол Браг " Чудото на гладуването ".

" Всяка седмица се подлагам на 24 или 36-часово недояждане. В продължение на доста години, следвайки този график, се подкрепям в отлична форма и съм като динамо. Денят ми е доста по-наситен, имам неограничена сила, в никакъв случай не се изтощавам, не съм сънен. Непрекъснато съм деен - както умствено, по този начин и физически. Имам задоволително време и сила за всичко ", написа Браг в книгата си.

Кислородно недояждане

Пълната липса на приток на О2 в организма води до неизбежна гибел, само че краткосрочната хипоксия е тип терапия. Кратката липса на О2 кара сърцето да бие по-учестено, изпомпвайки повече кръв към жизненоважните органи.

В резултат на осмислената хипоксия съдовете се уголемяват, масата на белодробната тъкан се усилва, образуват се нови капиляри, нараства броят на еритроцитите, усилва се производството на хормони и се покачва общото енергийно равнище. Хипоксията може да се реализира по разнообразни способи: посредством упражняване на дихателни извършения или по-чести разходки в планината.

Информационно недояждане

Няма да ви съветваме да се отказвате от обичаните си умни устройства, тв приемника и книгите, защото природата е помислила за всичко, подарявайки ви опция един път в денонощието да си отдъхнете от безкрайния поток информация. Когато спите, вие не виждате, не чувате, не усещате аромати, а вкусовите и тактилните ви рецептори си почиват. Тъмното помещение с хубава вентилация, звукоизолация, удобна температура и комфортно легло са гаранция за здрав сън, чудесно общо положение и положително въодушевление.

Човек за индивида е дразнител, по тази причина и още един метод да ограничите постъпването на външна информация е понякога да останете сама със себе си. Уединението е самобитен тип осведомително недояждане, а неналичието на опция човек да остане самичък със себе си може да докара до съществени психологични нарушавания.

Мускулен тренинг

Искате мускулите ви да са мощни и здрави до дълбока напреднала възраст? Тогава се погрижете да ги напрягате постоянно. Вървете, плувайте, бягайте, танцувайте, посещавайте фитнеса или пък се занимавайте с йога. Правете каквото пожелаете, значимото е да се движите, тъй като придвижването е живот, то е в основата на стабилността - освен на опорно-двигателния уред, само че и на организма като цяло.

Интелектуален тренинг

Милиардите кафези на мозъка ви, които непрекъснато обработват и съхраняват най-ценната информация, би трябвало да бъдат натоварвани постоянно с интелектуална работа. Все отново никой не желае на 80-годишна възраст да е изкуфяла бабичка! Затова, най-хубавото, което можете да извършите, е да не спирате да учите!

Трениране на душeвността

Да живеете дълго в свят, изпълнен със стрес и шокови обстановки, е допустимо, единствено в случай че сте в положение да се овладеете. А в това ще ви помогне верният психотренинг.

Много елементарен и ефикасен е методът на Куе. Преди лягане и след ставане от сън не спирайте въображаемо да си повтаряте: " Аз съм дълголетник, аз съм млада, радостна и енергична " или " Аз съм щастлива и здрава ". Точно по това време силата на самовнушението има най-голямо въздействие, а тялото ви с подготвеност се подчинява на поставените цели.

Терморегулационен тренинг

Тренирането на механизмите за произвеждане на топлота и отдаването й е допустимо и належащо. Нужно е единствено понякога изкуствено да променяте температурата на околната среда. При намаление на температурата (стимулация посредством охлаждане) се ускорява топлопроизводството и понижава топлоотдаването. При повишение на температурата (топлинна стимулация) — противоположното.

За студена стимулация е целесъобразно да носите по-леки облекла, да си вършиме обливания с хладка вода и да ходите боси. Най-разпространените способи за топлинна стимулация пък са съветската и турската баня, сауната, парната баня, горещият душ или вана, слънчевите бани, къпането в топли минерални басейни. По-драстичните, само че мощно целесъобразни способи, се базират на редуваните смени на температура: противоположен душ, студен басейн след топла баня и т. н.

Масаж

Едва ли има човек, който може да подцени изгодите от хубавия масаж. Чрез безвредното влияние върху най-уязвимите елементи, тялото си почива и се възвръща. Понякога масажът е доста по-ефективен от обичайна медицина.

Кръвопускане

Кръвопускането е един от най-ефективните способи за трениране на запасите на организма. Това е един талантлив и по едно и също време с това прост метод - вие отнемате от най-ценния запас на организма си - кръвта, а той, от своя страна, неотложно възвръща загубата. В същото време ендокринната и имунната системи работят прелестно, механизмите за възобновяване на запасите се задействат. Кръвопускането е изключително потребно за дами, които са влезнали в менопаузата.

Практикувайки горепосочените способи, безконечните ви врагове мраз, апетит, претоварване, загуба на кръв, ще се трансфорат в най-хубавите ви другари. Не забравяйте, че всички натоварвания би трябвало да са съответни и умерени: нервността, неприятната отмалялост, апатията, нарушеният сън и неприятен вкус демонстрират, че леко сте се престарала в опитите си да овладеете тайните на дълголетието. А приятната отмалялост, позитивното въодушевление и отличното богатство са признаци, че системата за тренировки на запасите си е свършила работата.

И запомнете най-важното: дейното, пълноценно и изпълнено с дейности всекидневие е най-хубавото противопоставяне против стареенето и преждевременната гибел! /jenata.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР