Само с колективни усилия на страните-членки и партньорите, както и

...
Само с колективни усилия на страните-членки и партньорите, както и
Коментари Харесай

Адмирал Ефтимов: България ще продължи с ускореното изграждане на способности за утвърждаване като надежден и предвидим член на НАТО и ЕС

Само с групови старания на страните-членки и сътрудниците, както и с правилна оценка на главните опасности към качествата на военния инструмент на мощта на Алианса да осъществя поставените стратегически военни цели, могат да бъдат избрани съответните ограничения за превъзмогването на заканите и провокациите в зоната на отговорност и да се реализира възстановяване на общата сигурност на НАТО.

Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов при представянето на национална позиция в границите на съвещанието на Военния комитет на Алианса, което се организира през вчерашния ден, 19 май, в Брюксел, Белгия.

Срещата на началниците на защитата на страните-членки на НАТО бе открита от генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг с показване на политическите инструкции по идната среща на върха в Мадрид на 29 и 30 юни 2022 година В рамките на сесиите бяха разисквани настоящи тематики и обменени мнения по изменението на средата за сигурност в евроатлантическата зона, актуалните и бъдещите провокации пред страните-членки на НАТО вследствие на войната в Украйна.

Специално внимание бе отделено на осъществяването на ограниченията за въздържане и защита в зоната на отговорност на Съюзния командващ по интервенциите и на дълготрайното адаптиране на структурата на силите на НАТО. Съюзният командващ по трансформацията показа своите стратегически съображения и оферти за боен принос към политическите инструкции 2023, по-късно той направи обширен разбор на концепцията за многокомпонентните интервенции и на цифровата промяна на Алианса.

Адмирал Ефтимов изрази поддръжка към работата на Съюзното командване по трансформацията за развиването на основните стратегически и концептуални документи в региона на многокомпонентните интервенции и на качествата за въздържане и защита. Той бе безапелационен, че България ще продължи с ускореното създаване на качества във военната област за одобряване като благонадежден и предвидим член на НАТО и Европейския съюз.

Началникът на защитата подчертава върху позитивния резултат от механизмите за въздържане и защита и приносът към новия модел на силите на НАТО върху общата сигурност по Източния фланг и в частност, в Черноморския район. За следващ път той показа визията си за нуждата от реалистична оценка и търсенето на баланс сред националните и груповите благоприятни условия и условията, които съответният геополитически подтекст постанова във връзка с военното наличие и проектирането на сигурност.

Адмирал Ефтимов осведоми за взетото от Министерския съвет решение за приемане предлагането на Италия да извършва ролята на водеща нация в бойната група на Алианса на територията на България, като употребява опцията да благодари за приноса на Италия и Албания в нея.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР