Само през последните 5 месеца от годината преките чуждестранни инвестиции

...
Само през последните 5 месеца от годината преките чуждестранни инвестиции
Коментари Харесай

Компаниите с преки чуждестранни инвестиции в Румъния отчитат рекордни печалби от €9,4 милиарда

Само през последните 5 месеца от годината директните задгранични вложения (ПЧИ) в Румъния са се нараснали с 53% на годишна база. А за интервал от 12 месеца - до май 2022 година, бизнесът на северната ни съседка регистрира рекордни облаги от €9,4 милиарда. Това разгласи румънският министър председател Николае Чука, представен от Romania Insider.

Той заключи, че управляващите са съумели да подхващат ограничения за поощряване на задграничните вложители, само че и на румънските да продължат да развиват локалната стопанска система във времена на световна рецесия.

Въпреки това високият % на възвръщаемост (16%-17%) е убедил вложителите на ПЧИ да реинвестират облагите си в Румъния и да репатрират единствено 44 на 100 от облагите през 12-месечния интервал до май 2022 година.
 Румъния е основна цел за вложения в логистика и бизнес поддръжка от Европа
Румъния е основна цел за вложения в логистика и бизнес поддръжка от Европа

Според ново изследване на EY

Изходящите потоци, генерирани от приходите на директните задгранични вложители в Румъния, които доближиха рекордното равнище от €9,45 милиарда през 12-месечния интервал до май 2022 година, е с 14% повече спрямо предходния 12-месечен интервал, демонстрират данни, оповестени от Националната банка на Румъния.

Екосистемата на фирмите за ПЧИ в Румъния доближи точка, в която се самоподдържа, генерира забележителна възвръщаемост и се уголемява, като в същото време генерира обилни изходящи потоци, разясняват макроикиномисти.

Приходите на сдруженията с ПЧИ през 12-те месеца до май съставляват 17% от наличността на директните задгранични вложения към март 2021 година или 16% от междинната наличност на ПЧИ за 12-месечния интервал до март 2022 година.

От приходите от €9,45 милиарда, генерирани през 12-месечния интервал, фирмите са вложили назад в Румъния €5,3 милиарда.
 OMV Petrom стартира произвеждане на авиогориво от рапица в Румъния
Една от най-големите енергийни компании в света стартира произвеждане на авиогориво от рапица в Румъния

Продуктът ще помогне за понижаване на излъчванията на CO2 от търговски полети
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР