Само преди около месец стана ясно, че Rolls-Royce няма да

...
Само преди около месец стана ясно, че Rolls-Royce няма да
Коментари Харесай

Краят на една ера: как изглежда последното купе на Rolls-Royce с V12

Само преди към месец стана ясно, че Rolls-Royce няма да се разграничава от огромните автомобилни производители и директните си съперници и до 2030 година също ще създава единствено електрически автомобили.
 Кристиано Роналдо, Джорджина Родригес, Rolls Royce Dawn и коледният подарък за футболиста
Скъпият коледен подарък на Джорджина за Кристиано

На Коледа стават чудеса

От публично известие на английския производител на първокласни коли разбираме, че моделът Black Badge Wraith Black Arrow ще бъде последното купе, задвижвано от мощния V12 мотор на Rolls-Royce с 624 к.с.

Това е самобитен завършек на една епоха, тъй като всички последващи модели ще бъдат напълно електрически. Обещанията са Black Badge Wraith Black Arrow да бъде най-мощният модел Rolls-Royce, създаван досега, като от него за продажба ще бъдат налични едвам 12 бройки.
 Снимка 611134

По този метод се отдава последна респект на отиващия си 12-цилиндров мотор с две турбини. Въпросните 12 броя обаче към този момент са продадени. Black Badge Wraith Black Arrow ще има два цветови тона - Celebration Silver и Black Diamond. От Rolls-Royce споделят, че върху боята Black Diamond е положен специфичен пласт, наречен Crystal, който съставлява багра със стъкло. По този метод преходът сред двата цвята е усъвършенстван и се получава резултат на замъгляване.

За да бъде реализиран неповторимата визия на автомобила, екип от инженери е провеждал проби и разработки в продължението на цели 18 месеца, което прави това една от най-сложните бои, създавани от Rolls-Royce като цяло, пише Motor1.com.
 Снимка 611133

Почти всеки детайл в автомобила е бил въодушевен от модела от 30-те години на предишния век Thunderbolt. С него Джордж Ийстън слага връх за скорост, развивайки 575 км/ч. Тогава обаче полираният алуминиев цвят на колата е затруднявал хората с акуратност да дефинират по кое време той минава през времевите маркери.
 Dizzy Viper и изоставените суперавтомобили Bugatti, Lamborghini, Rolls-Royce
" Изоставени " суперавтомобили, за които всички приказват

Bugatti, Lamborghini и Rolls-Royce - както не сме ги виждали до момента

Ето за какво Ийстън е взел просто, само че гениално решение, рисувайки черна стрелка с жълт кръг в профил на колата. Именно тези цветове са вдъхновението и за последното купе, задвижвано от 12-цилиндров мотор. Жълтият цвят може да бъде видян както в екстериора на Black Badge Wraith Black Arrow, така и в интериора. Като да вземем за пример част от кормилото, таблото и седалките са точно жълти.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР