Само преди няколко дни американският производител SSC North America обяви, че

...
Само преди няколко дни американският
производител SSC North America обяви, че
Коментари Харесай

Новият световен рекорд за максимална скорост се сблъска с математиката

Само преди няколко дни американският производител SSC North America разгласи, че с представител на дългоочакваният хиперавтомобил Tuatara е бил подложен нов за максимална скорост със сериен автомобил.

Новият връх е 316.11 благи в час или 508.73 км/ч, като той се явява осреднена стойност от наложителните при подобен тип тествания два пробега в различни посоки на една права. Първият от опитите е приключил с свидетелствуване от малко над 301 мили в час, а вторият е бил 331.15 благи в час или 532.93 км/ч.

През последните дни обаче интернет общността, включително и един от водещите автомобилни влогъри Shmee150, поставят под съществено съмнение постижението на американската компания, като за задачата употребяват просто математическо предписание, с което всеки се е срещал в ученическите си години, базирано на време, разстояние и съответно междинна скорост.



Със сериозен разбор на достижението и поредна доза песимизъм към постижението на SSC North America и тяхната Tuatara излиза и екипът на APEX в лицето на Миша Шарудин

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР