Само преди няколко дена калифорнийският технологичен гигант Apple побърка всички

...
Само преди няколко дена калифорнийският технологичен гигант Apple побърка всички
Коментари Харесай

Защо Google не е на едно ниво с „Apple Watch“?

Само преди няколко дни калифорнийският софтуерен колос Apple побърка всички собствен почитатели с новите си устройства, които бяха презентирани на годишното събитие през септември. Компанията сподели новите iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, стрийминг услугите си, гейминг платформата си и несъмнено новия Apple Watch Series 5.

Сега гледаме и разпространилият се теч на информация по отношение на новия часовник на „ Гугъл “. Лошото за съперника на „ отхапаната ябълка “ е че той въобще не наподобява добре до „ Apple Watch “.

„ Гугъл “ показа няколко изображения и описания на часовници, които като че ли работят с Wear OS и употребяват „ E Ink “ екран под действителните, физически елементи на часовника, написа The Verge. Според клюки, часовникът е създаден по технология, добита от „ Fossil “ за 40 милиона $ и е наименуван „ Diana “.

Всъщност, може даже да не употребява „ Wear OS “ и „ E Ink “. Дори и двете неща да се окажат по този начин, направата на часовник с E Ink, който би трябвало да демонстрира информация под физическите елементи на часовника, ще бъде демонски мъчно.

Каквото и да съставлява той, несъмнено няма да бъде основен съперник на „ Apple Watch “.

Факт е, че създаването на двата производителя ще бъде в радикално друга категория. Подозирам, че това ще бъде часовник за хора, които не желят цялостна цифровизация и които може би не желаят да го зареждат толкоз постоянно.

Това е, на доктрина, образован ход както от „ Гугъл “, по този начин и от „ Fossil “, само че също по този начин и знак, че Гугъл не е в положение да се конкурира с „ Apple Watch “. „ Wear OS “ става все по-зряла софтуерна платформа – тя има най-вече функционалности, въпреки и в главната си форма, само че хардуерът, на който работи, не е доста добър.

Защо Гугъл не е на едно равнище с " Apple Watch "?

Едно следствие на Ник Бастън от Business Insider удостоверява, че шефът по хардуера – Рик Остерлох е отменил планувания „ Pixel Watch “ преди няколко години.

Безспорно това беше вярното решение, защото доста хора ги изпробваха, откакто бяха пуснати под марката на LG през 2017 година и те просто бяха неуспех.

Трябва да се подчертае, че един часовник, на който не може да се доверите, че ще издъжи повече от 12 часа, би бил ужасна вест за марката на „ Гугъл “.

Е, какъв е идващият ход на производителя? Надяваме се, че ще откри метод да интегрира по-добър процесор, който работи по-успешно в часовниците, в сравнение с остарелия Qualcomm, употребен през 2017г.

В подобен случай, „ Гугъл “ би трябвало да преразгледа решението си да остави своите сътрудници да поемат водеща роля в създаването на хардуера.

Вероятно можете да се досетите какво считам, че Гугъл би трябвало да направи, и това е, че те още веднъж би трябвало да се опитат да създадат нещо сами.

Никоя друга компания няма да стори доста повече от това да опитва с „ Wear OS “, тъй като нямат тласък. Дори „ Qualcomm “ не наподобява да се интересува.

Всичко това значи, че потребителите на Android би трябвало да потушат упованията си, тъй като основаването и произвеждането на верния процесор, с цел да се направи добър часовник, не е нещо, което всяка компания може да направи единствено за година или даже две.

Можем единствено да допускаме дали „ Гугъл “ към този момент работи въпроса, или не.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР