Само преди две или три десетилетия пшеницата се различаваше значително

...
Само преди две или три десетилетия пшеницата се различаваше значително
Коментари Харесай

Учени: Най-много вреди може да донесе най-популярният хляб

Само преди две или три десетилетия пшеницата се различаваше доста (към по-добро) от това, което се продава в този момент
В взаимозависимост от типа на брашното, от което се създават, хлебните произведения се разделят на пшенични, ръжени, пшенично-ръжени и ечемични. Освен това всеки тип брашно може да бъде от най-голям, първи или втори клас.

Най-вредният тип самун от горните, съгласно множеството учени, е пшеничен „ нарязан “ самун от първокласно брашно. И ето за какво. 

Според статистиката най-популярен и затова най-обичан е белият пшеничен самун от първокласно брашно. Диетолозите от цялостен ​​свят не се уморяват да ни припомнят, че всички потребни субстанции са изцяло изгубени в подобен артикул.

Британският кардиолог Уилям Дейвис твърди, че най-опасен е пшеничният самун. Само преди две или три десетилетия пшеницата се различаваше доста (към по-добро) от това, което се продава в този момент. Според англичанина хибридите от тази просвета са със доста изменен генетичен код. Съответно свойствата на брашното се трансформират доста.

Руският диетолог Андрей Бобровски също е склонен с Дейвис. Той нормално предлага да се яде единствено самун от ръжено брашно.

А ръководителят на медицинския отдел на една от клиниките в Кънектикът Андрю Рубман се базира на резултатите от многочислени проучвания. Така беше открито, че яденето на бял пшеничен самун внезапно покачва риска от диабет. В риск са хората, предразположени към това заболяване.

Екипът на авторитетното интернационално списание за рак “Journal of Cancer ” също не е на страната на пшеничния самун. Една от публикациите, оповестени в изданието, гласи, че постоянната консумация на свеж бял пшеничен самун и появяването на рак са директно свързани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР