Само преди дни Краля на графитите Банкси направи сериозно дарение.

...
Само преди дни Краля на графитите Банкси направи сериозно дарение.
Коментари Харесай

Защо The Weeknd дарява милиони

Само преди дни Краля на графитите Банкси направи съществено подаяние. Сега различен актьор - артистът The Weeknd, е на път да се раздели със сериозна сума, с цел да помогне на нуждаещи се хора.
 Банкси, Game Changer и по какъв начин Краля на графитите ще помогне в борабата с COVID-19
Банкси бележи върхове

И прави обилно подаяние

The Weeknd, или Ейбъл Маккоонен Тесфайе - както е същинското му име, е роден в Канада, само че родителите му са имигранти от Етиопия - страна, в която сега се води яростен спор.

Затова и изпълнителят на шлагера " Blinding Lights " разгласи в Instagram, че желае да помогне на " неговите хора ".

" Сърцето ми се къса за моите хора в Етиопия, защото почтени цивилни - от дребни деца до възрастни хора, се избиват безсмислено, цели села се изселват от боязън и опустошения ", написа артистът.

The Weeknd ще подари 1 милион щатски $, с цел да обезпечи храна за два милиона души посредством Световната хранителна стратегия на Организация на обединените нации. А концепцията му е по този метод да насърчи и други, които биха мигли да оказват помощ.

BBC припомня, че спорът в Етиопия стартира през ноември 2020 година, откакто Фронтът за национално избавление на Тигре (TPLF) завзе военни бази в северната част на страната. Това бе мотивът министър председателят Абий Ахмед да подреди военна атака за събаряне на групата.

През март тази година The New York Times показа данните от вътрешен отчет на американското държавно управление, съгласно който етиопски чиновници " водят систематична акция за етническо пречистване " в района Тигре.

Тигре е един от десетте полуавтономни щата, обитаем най-вече с тигрейци, които съставляват към 6% от популацията на страната.

The Weeknd не за първи път прави подаяние. През юни 2020 година той е оказал помощ с 1 милион $ и в битката с COVID-19. Половината от сумата е отишла при благотворителната организация MusiCares, а останалите 500 000 - при медиците от здравната мрежа на град Скарбъро, Англия.

От USA Today споделят, че 31-годишният реализатор е дарил 500 000 $ и на организации с нестопанска цел, които работят интензивно за реализиране на тъждество сред расите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР