Само преди ден в Народното събрание се откри кампания за

...
Само преди ден в Народното събрание се откри кампания за
Коментари Харесай

Организират безплатни прегледи за ендометриоза в АГ болницата във Варна

Само преди ден в Народното събрание се откри акция за безвъзмездни профилактични прегледи на дами със подозрения за ендометриоза или с фамилна обремененост. Инициативата е проведена от фондация „ Ендометриоза и репродуктивно здраве “ във връзка Световния месец на ендометриозата, научи Moreto.net.

СБАГАЛ – Варна е единствената профилирана болница по акушерство и гинекология отвън столицата, която поддържа и взе участие в самодейността. За екипа на лечебното заведение е извънредно значима профилактиката на женското здраве, както и вярната и навременно сложена диагноза, което е първата стъпка към съответното лекуване. Трима са водещите експерти, които ще правят безплатните прегледи: проф. Емил Ковачев, доктор Живко Жеков и доктор Боян Георгиев на 17.18 и 20.03.2020г. с авансово записване на телефон 0877773055.

Какво е ендрометриозата?

Ендометриозата е гинекологично заболяване, при което тъкан, сходна на тази, която построява маточната лигавица – ендометриума, се популяризира на разнообразни места отвън матката. При това под въздействие на женския хормонален цикъл, тези ендометриоз ни огнища нарастват и кървят всеки месец. Това е даже по-сериозно, в сравнение с звучи, защото основава непрекъснат инфекциозен развой в засегнатите органи и може да провокира мъчителни сраствания с евентуално тежки затруднения.

По модерни данни ендометриозата визира 10-15% от дамите и девойките в репродуктивна възраст, сред 25 и 35 години. Ендометриозата утежнява яйчниковия запас и понижава броя на яйцеклетките, което води до стерилитет, може да се прояви и с дълго кръвотечение и мощни болки. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР