Само по себе си златото днес е нещо, което прави

...
Само по себе си златото днес е нещо, което прави
Коментари Харесай

Има ли здравни ползи носенето на злато?


Само по себе си златото през днешния ден е нещо, което прави множеството хора щастливи. Оказва се обаче, че в остарели времена златото е носено не толкоз като знак на благоденствие, колкото като средство със здравословен резултат . И въпреки през днешния ден отношението към златните украшения да се е трансформирало радикално, позитивният им резултат върху здравето не се е.

Съвременните научни изследвания потвърждават, че позитивният резултат на златните украшения върху здравето на носещите ги може да надвиши резултата им като фешън аксесоар. Благоприятен резултат се регистрира освен върху прочувственото, само че и върху физическото положение.

Здравословните изгоди от златото

Няма по какъв начин да се оспори мощният релаксиращ резултат на златото. То изцяло си е заслужило славата на най-дестресиращия доблестен метал и от дълбока античност оказва помощ за възстановяване на настроението и снемане на психическото напрежение.

Има данни, че носенето на златен накит усъвършенства кръвообращението в съответната зона на тялото, допринасяйки за поддържането на естествената телесна температура и притока на хранителни субстанции и сила към нея. С този резултат на златото се асоциира и догатката, че златните украшения може да ускорят зарастването на рани , допринасяйки за по-интензивното възобновяване на мъртвите кафези с нови и здрави такива.

Благоприятният резултат на златото върху кръвообращението се свърза и с най-позитивния резултат, който се приписва на този доблестен метал. Според разнообразни научни изследвания, подкрепени и от съответни лекарски наблюдения, носенето на златни украшения може да помогне за облекчение признаците на ревматоиден артрит при хора с друга тежест на болестта. Подобряването на кръвообращението е основно средство за понижаване на възпалението, а оттова и на отока и болката в ставите, наблюдаващи се при обостряне на артритното заболяване.

Свързани публикации.. Защитата от кърлежи става по-ефикасна 0 Тигров комар – признак е, че атакува денем 0 5 аргументи да не влизаме с обувки у дома 0

Трудно е да се каже дали приписваните на златото изгоди за психическото и физическо здраве са действителни или се дължат единствено на плацебо резултата. Добрата вест е, че няма никакви данни за странични резултати или токсични пос л едствия от продължителното носене на златни украшения. Така всеки може да опита да наблюдава резултата им върху себе си. Добре е да се има поради само, че златните украшения може да

изгубят хипотетичните си изгоди за здравето при съчетание с други метали, даже те също да са благородни.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР