Само по себе си харченето на пари не е проблем,

...
Само по себе си харченето на пари не е проблем,
Коментари Харесай

Сигурните признаци, че шопингът се е превърнал в проблем за вас

Само по себе си харченето на пари не е проблем, само че в случай че придобивките ни стартират да получават застрашителни размери и да се вманиачаваме на тематика шопинг, най-вероятно имаме сериозен проблем и се трансформираме в шопахолици .

Ето предупредителните признаци, които приказват за това, че преминавате границите на естественото и може би имате потребност от помощ:

1. Отказвате се от обществените задължения, с цел да задоволите шопинг потребностите си.

Вманиачаването по извършването на покупки ще ви попречи да си постигате задачите. Ако шопинг манията стартира да се отразява съществено на живота ви, евентуално е време да преосмислите целите си. Хората, които имат този проблем, не могат да мислят за нищо друго с изключение на да отидат на пазар. Което автоматизирано значи харчене на още и още пари за неща, от които нямате потребност и които в последна сметка ще ви накарат да затънете още повече. Парите, които пръскате за шопинг, можете да вложите в дома и фамилията си.

Когато и да ви поканят приятелите да излезете или да пътувате някъде, отказвате под претекст, че нямате задоволително пари. В същото време обаче появи ли се късмет за извършване на покупки, го сграбвате мигновено. Предпочитате да похарчите парите си за нова дреха, в сравнение с да прекарате време с другар.

2. Вместо да спите, пазарувате онлайн от леглото.

Всяка свободна минута е идеалното време за извършване на покупки онлайн. Когато шопингът се е трансформирал в проблем, непрекъснато мислите за това какво да си купите. Поради тази причина не желаете да пропуснете нито една промоция, по тази причина непрекъснато навигирате из интернет пространството, с цел да държите нещата под надзор и да дебнете за всяка оригиналност.

Хората, които са пристрастени към шопинка, имат съществени проблеми със съня. След като дълго мислят и се въртят в леглото си, най-сетне не устоят и протягат ръка към телефона, с цел да ревизират някой и различен магазин. непрекъснатата и натрапчива мисъл за извършване на покупки ви прави нервни, сприхави и ви държи нащрек дотам, че да не можете да спите през нощта.

3. Знаете наизуст всяко събития, обвързвано с извършване на покупки.

Да знаете всички понижения и промоции е явен симптом на пристрастяване. Това може да се трансформира в същинска фикс идея, изключително в случай че възприятието е толкоз мощно, че мозъкът ни е податлив да не помни всичко друго. Чуете ли думи като „ промоция “, „ понижения “ и сходни, се изпълвате по едно и също време със удовлетворение и тревога.

Когато влезете в магазин и видите магическите букви на „ РАЗПРОДАЖБА “, подсъзнанието ви пренебрегва всичко останало. Вманиачените просто грабят и купуват всичко, което им попадне, без логичност и мисъл дали в действителност имат потребност от тези движимости. Истинските шопахолици маркират датите на разпродажбите като „ Черен петък “ и други, в календара си.

4. Постоянно губите облекла.

Много от движимостите, които купувате, имат злочеста орис: натъпкани по чекмеджета и дрешници и евентуално в никакъв случай няма да бъдат облечени. Маниаците на тематика шопинг купуват най-вече непотребни неща.

Подобна процедура е извънредно нездравословна, и то освен тъй като нямате задоволително място, с цел да складирате толкоз движимости, а и тъй като към този момент губите дирята на всичко, което сте купили, и просто го забравяте. Нищо чудно един ден да го намерите някъде из дебрите на дрешника си с етикета върху него.

5. Никога не знаете какво да облечете.

Никога не знаете какво да облечете или по какъв начин да съчетаете облеклата си, тъй като те са просто толкоз доста! Независимо какъв брой доста време сте прекарали в извършване на покупки, отново нямате концепция какво да облечете. Това е разумният резултат от едно неразумно извършване на покупки, което има за цел просто да утоли жаждата за нови и нови движимости. Най-вероятно стоите обезверени пред претъпкания си дрешник и не можете да изберете нищо, до момента в който най-после не си грабнете чантичка и се отправяте към мола, тъй като „ няма какво да облечете “!

Шопинг манията в никакъв случай не води до нищо положително – нито за вас, нито за персоналния ви живот, нито за банковата ви сметка.

Към първата част.

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР