Само още една хапка. Ще си хапна един мъфин с

...
Само още една хапка. Ще си хапна един мъфин с
Коментари Харесай

10-те храни, които ни състаряват

Само още една хапка. Ще си хапна един мъфин с кафето. За обяд парче пица. Малките провинения. Наглед безобидни, само че с трайни последствия върху организма ни – изключително когато са метод на хранене. Кожата е първата, която ще пострада от прекомерното количество сол, захарта, мазнините, алкохолът.

Ето кои храни би трябвало да се употребяват с нараснало внимание:

1. Захарта

Под всякаква форма – торти, сладкиши, понички, кексове, чиста захар в кафето и така нататък Захарта унищожава протеините и липидите. Ако прекаляваме със захарта, настава процесът гликация, при който има свързване на захар с протеин или лой в отсъствието на ензим, който да управлява тази реакция. Тя нарушава функционалностите на молекулите в организма ни и поврежда колагена на кръвоносните съдове, като по този метод ни прави по-предразположени към хормонални разстройства, сърдечно-съдови, мозъчни и други болести, както и форсира процесите на стареене.

2. Пърженото

Вредно по всички параграфи. Пържените храни – изключително в доста лой - освен покачват риска от развиване на сърдечно-съдови болести, само че и втвърдяват артериите или свиват кръвоносните съдове. Особено бдителни бъдете към продуктите, които купувате, съдържащи трансмазнини - те са основани посредством индустриален развой, като се прибавя водород към течни растителни масла, с цел да ги направи по-твърди. На трансмазнините са дължат усетът и консистенцията на храната. Много заведения за хранене за бързо хранене употребяват трансмазнини за пържене, защото по този метод мазнината може да се употребява за пържене във фритюрници за доста дълго време. Трансмазнините се срещат главно в маргарина, редица промишлени произведения като кроасани, кифли и други

3. Алкохолът

Всички знаете за изгодата от чаша алено вино да вземем за пример. Алкохолът в умерени количества и понякога може да бъде даже потребен. Редовната и прекомерната му консумация обаче носят единствено вреди за здравето ни. Ако черният ни дроб не работи доста добре или не смогва да обработи количеството алкохол, токсините се натрупат него и това може да аргументи увреждане на кожата - акне, бледност и бръчки, загуба на колаген и разтегливост, зачервяване, дехидратация и подутина.

4. Слаба консумация на потребни мазнини

Тези мазнини не са като мазнините от пърженото. Полезните мазнини са значими за организма ни, имат изключително значима роля за кожата и косата. Към групата на потребните или здравословните мазнини се отнасят сьомга, семена от чиа, авокадо, бадеми, пшеничен зародиш, всички ядки и семена, тъмнозелени листни зеленчуци, зехтин, омега-3 обогатени яйца, кокосово масло, ленено масло.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР