Само органите на ДАНС проявиха интерес към моята безопасност.Това заяви

...
Само органите на ДАНС проявиха интерес към моята безопасност.Това заяви
Коментари Харесай

Христо Грозев: Само органите на ДАНС проявиха интерес към моята безопасност

" Само органите на ДАНС демонстрираха интерес към моята сигурност. "

Това съобщи проверяващият публицист от " Белингкат " Христо Грозев по време на чуването си в парламентарната комисия за надзор над службите за сигурност.

Позовавайки се на обява в РИА Новости, Грозев съобщи, че обвиняването му е обвързвано с новия закон за отразяването на военните дейности. Според журналиста това е " офанзива против свободната публицистика " и казус, тъй като за пръв път закон, ориентиран към съветски публицисти, ще бъде прибавен за европейски жител.

Христо Грозев счита, че Русия е взела решение да го разгласи за търсене поради следствието му за програмирането на съветски крилати ракети.

Разследващият публицист от " Белингкат " разяснява и случая с отравянето на Емилиян Гебрев:

" От една страна имам информация, че се проверява и в продължение на години бяха повдигнати даже обвинявания към заподозряните в най-малко едно от нашите следствия, точно отравянето на господин Емилиян Гебрев през 2015 година от представители на съветското военно разузнаване в България. "

" От друга страна също ми е известно, че това следствие е спряно заради невъзможността да се получи достъп до обвинените, защото Русия не екстрадира свои жители ", добави журналистът.

" За мен това е нелогично, защото най-малкото по този метод се стопира публичността и прозрачността за случилото се на българска територия, което би трябвало да стане публично налично, защото отсъствието на такава информация на практика съставлява осведомително затъмнение и не разрешава на българското население да оформи своето виждане за това какво е опасност за националния интерес ", счита Грозев.

" От друга страна други наши следствия, които са свързани с гърмежите точно в български хранилища не се движат със скоростта, с която бих очаквал да се движат ", добави още Христо Грозев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР