Само няколко дни след като анонсира формилането на , днес

...
Само няколко дни след като анонсира формилането на , днес
Коментари Харесай

FORD със 7 нови 100% електрически коли в Европа до 2024 година. Идва и PUMA BEV

Само няколко дни откакто анонсира формилането на , през днешния ден от марката разкриха и първите детайлности във връзка с продуктовото развиване на новата си конструкция.

До 2024 година, FORD ще стартира на европейския пазар три нови 100% електрически (BEV) леки автомобила и четири нови лекотоварни , като възнамерява да продава повече от 600 000 напълно електрически коли на годишна база в района до 2026 година.

Планираното произвеждане на BEV коли в Кьолн, Германия е на равнище от 1.2 милиона единици за интервал от 6 година, като за задачата ще бъде направена и инвестиция от 2 млрд щатски $.

За реализирането на тази си цел, от FORD са подписали нов меморандум за съгласие с SK On Co и Koç Holding, който планува построяването на един от най-големите индустриални комплекси за батерийни детайли за лекотоварни коли в Турция.

От Ford анонсират, че през идната година компанията ще стартира производството на напълно нов и 100% електрически лек пътнически автомобил и средноразмерен кросовър, а през 2024 ще започва и сглобяването на втори BEV модел в Кьолн. През същата година, в завода на Ford Крайова, Румъния, ще стартира прозиводството на напълно електрическа Puma - най-продаваната нова кола на компанията през миналата календарна година.

Лекотоварното семейство Transit ще включва четири нови напълно електрически пазарни предложения- Transit Custom и Tourneo Custom през 2023 година, Transit Courier и Tourneo Courier през 2024 година.

От Ford споделят и детайлности за напълно новия си средноразмерен кросовър, който ще се създава от 2023 година в новия цех в Кьолн. Моделът, името на който ще бъде оповестено по-късно през тази година, ще бъде в положение да предложи свободен пробег от 500 километра .
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР