Само няколко дни ни делят от началото на тазгодишния Уимбълдън,

...
Само няколко дни ни делят от началото на тазгодишния Уимбълдън,
Коментари Харесай

Схемата на Уимбълдън: Тежък жребий за Алкарас; Джокович и Кирьос в една четвъртина

Само няколко дни ни разделят от началото на тазгодишния Уимбълдън, чийто старт ще бъде даден на 3 юли. На втори следващ шампионат от Големия шлем първи подложен е Карлос Алкарас, към който изтегленият през днешния ден чоп не бе по никакъв начин благоразположен. Долната половина се оглавява от Новак Джокович, който се е прицелил в осма купа на " свещената трева " и общо 24-та от Шлема, а в този момент дано разгледаме в елементи какво отреди жребият на любимците, както и кои са най-интригуващите срещи, които ще можем да проследим още на старта.

Карлос Алкарас ще открие акцията си против френския деец Жереми Шарди, намиращ се на 534-та позиция в света, след което за испанеца ще следва дуел против спечелилия от френското дерби сред Александър Мюлер и Артур Риндеркнеш. Любопитното е, че точно Риндеркнеш сътвори съществени проблеми на международния №1 в първия кръг в Куинс, когато младокът загуби единствения си сет по пътя към трофея.

Първият подложен, който Алкарас би могъл да срещне в трети кръг, е Николас Джари, само че още на осминафиналите ще го чака съществено затруднение, защото измежду вероятните варианти там са Александър Зверев и Алекс де Минор, който предходната седмица доближи до финала в Куинс и бе спрян точно от Карлитос. Холгер Руне и Франсис Тиафо пък наподобяват като двамата най-вероятни съперници на Алкарас в четвъртфиналите, като точно в тази част от схемата попадна и нашият Григор Димитров, който стартира против квалификанта Шо Шимабакуро. 

Третият подложен Даниил Медведев ще се завърне на " свещената трева " с дуел против участващия с " уайлд кард " Артър Фери, а във втори кръг ще срещне някого всред Адриан Манарино и Александър Шевченко. Талон Грийкспор наподобява като най-вероятен противник на руснака в третия стадий, а в осминафиналите може да се изправи против Франсиско Серундоло или Томи Пол.

В тази четвърт място откри и Стефанос Циципас, който започва против Доминик Тийм, а спечелилият от тази среща ще се изправи против представител на домакините в лицето на двукратния първенец Анди Мъри или Раян Пенистън. По пътя на гърка към възможен четвъртфинал против Медведев може да застанат още Бен Шелтън, Максим Креси, Себастиан Корда и Камерън Нори.

Каспър Рууд и Яник Синер са най-високопоставените тенисисти в третата четвърт, като ще открият присъединяване си надлежно против Лоран Локоли и Хуан Мануел Серундоло. В тази част от схемата попадат още имената на Борна Чорич, Тейлър Фриц, Денис Шаповалов и Роберто Баутиста Агут.

Седемкратният първенец Новак Джокович пък е лидер в долната половина и ще започва акцията си към 24-ти " мейджър " трофей с дуел против международния №67 Педро Качин. Впоследствие за сърбина следва да се изправи срещу Джордън Томпсън или Брандън Накашима, като до този миг няма изигран мач против никого от двамата. В третия стадий рекордьорът по трофеи от Шлема най-вероятно ще срещне 29-ия подложен Томас Мартин Етчевери, като измежду вероятните варианти е и Стан Вавринка, който намери място в същата 1/16-ина. Потенциални съперници на Джокович в осминафиналите са поставеният под №14 Лоренцо Музети и някогашният полуфиналист Хуберт Хуркач.

В последната четвъртина попаднаха още седмият подложен Андрей Рубльов и миналогодишният финалист Ник Кирьос, които биха могли да се изправят един против различен още в трети кръг. Австралиецът ще стартира присъединяване си с мач против получилия " уайлд кард " Давид Гофен, след което ще го чака конфликт с някого всред Себастиан Баез и Томас Бариос Вера. Сред останалите благоприятни условия за конкурент на Джокович в четвъртфиналната фаза са още Феликс Оже-Алиасим и Александър Бублик.

Пълната скица за Уимбълдън при мъжете:

Il tabellone principale maschile di
— Luca Fiorino (@FiorinoLuca)
 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР