Само няколко часа след смъртта на опозиционния лидер през февруари

...
Само няколко часа след смъртта на опозиционния лидер през февруари
Коментари Харесай

Хакери откраднали данните на 800 000 затворници в Русия

Само няколко часа след гибелта на опозиционния водач през февруари в съветски затвор, група антикремълски хакери почнали да търсят възмездие.

Използвайки компютърна мрежа, обвързвана с съветската затворническа система, хакерите разгласили фотография на Навални на уеб страницата на пандиза. Това излиза наяве от изявленията с хакерите, скрийншотове и данни, публикувани от CNN, предава Нова телевизия.

„ Да живее! ", гласи известието на хакнатия уеб страница, съпроводено от фотография на опозиционния водач и брачната половинка му Юлия на политически протест.

При пробива в сигурността е била открадната и база данни, съдържаща информация за стотици хиляди съветски пандизчии, техни родственици и контактите им. Хакери настояват, че са се добрали и до информация за пандизчиите в арктическата наказателна колония, където Навални умря.

Хакерите от разнообразни националности споделят тези данни, в това число телефонните номера и имейл адресите " с вярата, че някой може да се свърже с тях и да помогне с информация за случилото се с Навални ", споделя пред CNN неизвестен хакер, който твърди, че е взел участие в пробива.

Те са употребявали достъпа си и до онлайн магазина на съветската затворническа система, посредством който членовете на фамилиите купуват храна за пандизчиите. Целта - да понижат цените на 1 рубла, което е почти 0,01 $. Обикновено тези артикули костват над 1 $.

Базата данни съдържа информация за към 800 000 пандизчии и техните родственици и контакти, настояват хакерите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР