Само на 50 км. от София в подножието на четири

...
Само на 50 км. от София в подножието на четири
Коментари Харесай

За над 20 болести е лековита минералната вода в Белчински извор

Само на 50 км. от София в подножието на четири планини – Рила, Верило, Витоша и Плана се намира дивно място с превъзходна природа и многовековно историческо завещание, наречено село Белчин. Мястото е известно още от дълбока античност със своята лековита вода. Именно на това място ще ви заведем през днешния ден – минерална вода, чист въздух, прелестна природа с безмермени поляни и толкоз покрай столицата.

Макар този регион да не е прочут курорт, тук хипертермалната вода от 41 градуса е с потвърдени лечебни качества – подагра, затлъстяване, диабет, бъбречно – урологични болести, стомашни-чревни и жлъчни болести, кожни, ортопедични и други.

Наблизо е и късноантичната цитадела Цари Мали Град открита през 2013 година Място за културен туризъм и развлечение с атракционен парк, няколко църкви, необятен паркинг, заведение за ядене и спираща дъха панорама от хълма. От с. Белчин в подножието на хълма може да изберете една къса, само че стръмна и една по-дълга и доста по-полегата екопътека наречена „ Пътека на здравето “ с обособени места за пикник.

В подножието на крепостта се е сгушило китното еко населено място „ СПА Комлекс Белчински извор “. Концепцията на комплекса е основана върху значимостта на минералната вода за живота на хората от античността до съвремието. Урбанизирането на пространството е изпълнено в съотвествие с достоверната природа и архитектурен образ, завещан от античната история.

На рецепцията ще ви посрещне усмихната Силвия, която на драго сърце ви предлага да се насладите на СПА-то още преди да сте се настанили. Всъщност СПА центърът е най-привлекателното място за една жена. Той е основан върху историята Гала Плацидия – дъщерята на император Теодосий Първи. Със самата легенда за Гала Плацидия всеки може да се запознае още на входа на СПА центъра. Изкусен занаятчия е направил мозайка, изобразявайки императрицата и нейните придворни.

Освен разкрасителни процедури с еко артикули или вана с прясно набрани билки, може да се насладите и на финландска сауна, парна баня и прелестна римска баня. Добре са знаели античните римляни по какъв начин да употребяват богатите водни запаси по нашите земи. Персоналът е извънредно общителен и радушен и няма по какъв начин да не се възползваме от концепцията им първо да се топнем в горещото минерално джакузи в двора, а пред очите ни се простира гледката към Цари Мали Град, след което може да се разноските боси по тревата, да вдишате от невероятни ѝ мирис и да се потопите в олимпийския басейн с концепцията да поплувате най-малко 30 минути.

Не бъдете егоисти – споделете тази хубост с другари и сътрудници защото местоположението е доста добра и за фирмено мероприятие. В „ Белчински извор “ разполагат с конферентна зала, обрудвана по финален вик на техниката, от която непосредствено се влиза и в луксозния дизайнерски ресторант.

На всяка цена пробвайте от маковия мус или тиквения чийзкейк, които основният готвач е взаимствал от домашните предписания на баба си.

В комплекса се предлага настаняване в 14 бутикови и разнообразни по рода си вили, всяка от която носи различне име, въодушевено от римо-тракийската история.

Ако сте с обичан човек или просто желаете да се отдадете на подобаващ разкош, наложително си наемете вилата „ Ромео и Жулиета “. Тя е един мини оазис на спокойствието и релаксацията. В нея с изключение на парна баня и сауна за вашето най-романтично преживяване се е сгушило и голямо джакузи с панорама към планината.

Всяка една от еко вилите впечатлява с неповторимия си дизайн – тъкани килими, дизайнерски картини, дървени орнаменти по стените, масички и столове от бор и бук – толкоз ще ви запленят, че няма да желаете да си тръгнете от този земен парадайс.

За феновете на спорт, туризъм и развлечения, се предалгат голям брой спортни интензивности, еко пътеки, благоприятни условия за пикник навън, сафари с УТВ, конна езда, аспект от високо със аероплан от летище Белчин и голям брой други.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР