Само месец след тоталния нервен срив на Маргарита Михнева, поради

...
Само месец след тоталния нервен срив на Маргарита Михнева, поради
Коментари Харесай

Михнева гасне в хоспис

Само месец след тоталния нервозен срив на Маргарита Михнева, заради който се наложи да бъде наложително въдворена в психиатрия тъкмо в навечерието на Коледа, журналистката бе принудена да се бори за живота си. Михнева е била настанена в частен първокласен приют преди няколко седмици от щерка й Неда, която се върна от Швейцария, с цел да е покрай нея в най-трудните й дни. Хосписът е ситуиран в подножието на Витоша, а цената на престоя там е много солена – над 3 000 лв. месечно.

 

„ Състоянието й по никакъв начин не е положително. Ракът изцяло е изпил силите й, има голям брой метастази. Маргарита евентуално кара последните си месеци, стопила се е до под 40 кг. Няма сили даже да се храни. Не позволяват никого при нея “, описа нейна другарка.

 

Малко преди Коледа журналистката отключи тежко психологично разстройство поради нападателната химиотерапия, на която е подложена. Тя подаде много чудноват сигнал до прокуратурата, че е застрашена с ликвидиране от хора, които даже не я познават. Заради странното й държание в София незабавно дойде щерка й Неда, която от години живее в Швейцария, с цел да я настани за лекуване в психиатрия.

 

Маргарита бе въдворена в психиатричното поделение на столичната Александровска болница, където нормално се настаняват най-трудните пациенти. Тя е посрещнала там Нова година, а откакто положението й било овладяно, е преместена във ВМА. Неотдавна обаче е изписана и от там и в този момент е настанена в приюта „ Блокс “, славещ се като един от най-хубавите. Михнева е в независима стая и за нея се грижат здравна сестра и санитари.

 

„ Дъщеря й планираше да я вземе със себе си в Швейцария, където има доста положителни здравно заведения. За страдание положението й се утежни и е невероятно да пътува. Настаниха я в приюта в София “, разкрива неин непосредствен. Парадоксално, само че разноските се поемат както от дъщеря й Неда, по този начин и от някогашния й мъж Петър Михнев, с който журналистката воюваше повече от 30 години и даже се съдеше с него за фамилното име.

 

Както съобщихме още предишното лято, 20 години откакто пребори тежката диагноза „ рак на гърдата “, известната журналистка бе диагностицирана с рак на костите. Той е открит от лекарите при рутинна инспекция през 2021 година Последвала незабавна интервенция, траяла часове. Били й отстранени три ребра. „ Угасяваща диагноза е това, на никого не го поисквам да я чуе. Нищо не ме болеше, отидох просто на обикновен обзор, направих си проучвания и хоп – още веднъж се оказах онкоболна. От рака на гърдата съм имала разсейки в костите. Изрязаха ми три ребра – седмо, осмо и девето. Такава интервенция за първи път се правеше в България. Мислех да се оперирам в Швейцария. Шефът на щерка ми щеше да помогне, само че споделиха, че могат да ме оперират най-рано след 4 месеца което при нападателен рак е много време. Няма да укривам – доста мъчителна интервенция беше. Болеше много мощно, като излязох от упойката “, показа предишното лято Михнева, която до последно не падаше духом.

 

Проблемите я връхлетяха още веднъж през декември, когато при нападателни вливания за следващата химиотерапия, организмът й очевидно не издържал и блъснал в мозъка, което отключило параноидна шизофрения. Сега околните и приятелите на Маргарита Михнева стискат палци да успее и този път да излезе победител в тежката борба, макар че самата тя казвала, че към този момент няма сили да се бори.

Инфо: Уикенд

Тагове: Маргарита Михнева онкологично заболяване рак на костите хоспис Неда дъщеря лечение параноидна шизофрения
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР