Само едно дете е ранено при катастрофа във Врачанско от

...
Само едно дете е ранено при катастрофа във Врачанско от
Коментари Харесай

​Едно дете е пострадало при катастрофа във Врачанско от началото на годината

Само едно дете е ранено при злополука във Врачанско от началото на годината до 31 май, заяви началникът на група „ Пътен контрол” към „ Пътна полиция” - Враца Янко Харалампиев. От статистиката на КАТ Враца излиза наяве, че от 1 юни до 31 август 2017 година на територията на региона е имало общо 3 пътни катастрофи с 3 ранени деца, които са на възраст от 15 до 17 години.
„ Искрено се надяваме тази статистика да се резервира и в идващия регистриран интервал броят на починалите и ранени деца при пътнотранспортни катастрофи да бъде 0 “, добави Харалампиев.
Изказването му бе във връзка със старта на акция „ Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”, която КАТ организира в цялата страна от юни до края на месец август всяка година. Основната цел на интервенцията е ограничение на аргументите и изискванията за настъпване на пътнотранспортни катастрофи с деца през летните месеци.
Анализ на травматизма при пътни произшествия през 2017 година в страната демонстрира, че най-рискови по повод по едно и също време на починалите и на ранените са били месеците юни, юли и август.
Активният надзор ще продължи до края на ваканцията, като през месеците юли и август той ще бъде ориентиран най-вече към неправилното придвижване на пешеходци, велосипедисти и водачи на двуколесни транспортни средства, включително и деца. Ще се следи и за потреблението на детски предпазни системи, колани и защитни каски.
По време на акцията, полицейските чиновници ще ревизират за ръководство на мотоциклети, коли, трактори или други МПС от малолетни или малолетни лица, изключително в дребните обитаеми места, и ще постановат съответните наказания на притежателите, които са ги дали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР