Само едни знамена обаче не стигат.Солидарността с Украйна днес се

...
Само едни знамена обаче не стигат.Солидарността с Украйна днес се
Коментари Харесай

Атлантици: Солидарността с Украйна означава незабавна военна помощ, а правителството подменя волята на парламента

Само едни флагове обаче не стигат.
Солидарността с Украйна през днешния ден се мери с военната помощ.
В тази връзка през днешния ден питаме следното:
На 8 декември 2023 година Народното събрание гласоподава решение, с което България да изпрати нов транш военна помощ на Украйна, състоящ се от средства за Противовъздушна отбрана. Нещо, което е

основно значимо

с цел да могат украинските въоръжени сили да пазят градовете и хората от безмилостните съветски бомбардировки.
Това, което би трябвало да дадем, с цел да осъществим волята на Народното събрание, следва да бъде несъмнено в границите на провеждащия се Стратегически обзор на отбранителната политика. Същият трябваше да завърши до края на февруари, според решение на държавното управление от края на септември м.г. На 23 февруари т.г. обаче държавното управление удължава периода на този стратегически обзор до края на юни т.г. Само че решението на Народното събрание от 8 декември м.г. е взето въз основата на първичния период - 29 февруари 2024 година Тогава депутатите са го дали своят вот с увереността, че до края на февруари т.г. МО ще предложи какво да изпратим на Украйна, с цел да пази небето си от варварските набези на Русия.
Затова чакаме от министър Тагарев до четвъртък, 29 февруари, да внесе предлагането си за помощта за Украйна по това решение на Народното събрание.
В противоположен случай

изпълнителната власт подменя волята на народните представители

И съдбовно забавя по този начин нужната помощ за Украйна. Но украинците им трябват средства за Противовъздушна отбрана тук и в този момент, а не в необозримо бъдеще.
Стратегическият обзор дано си върви, само че до момента тази помощ трябваше да бъде избрана. Още повече, че Народното събрание е показало в коя област да се даде. Не става въпрос за даване на всичко налично от дадена система, която имаме, или за огромни количества помощ по всички оперативни домейни. Затова не е належащо да се чака да свърши този Стратегически обзор.

МО има още пет дни, считано от неделя.

Вярваме, че в МО са се постарали. И се стараят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР