Само една партия е подала документи в Централната избирателна комисия

...
Само една партия е подала документи в Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

Само една партия подаде документи в ЦИК в първия ден за регистрация

Само една партия е подала документи в Централната изборна комисия (ЦИК) в първия ден за регистрация за присъединяване в предварителните парламентарни избори, заяви представителят на ЦИК Цветозар Томов.

Това е Политическа партия “Българско национално обединяване ” (БНО), посочи той.

Председателят на БНО Георги Георгиев първи пристигна в ЦИК тази заран, когато стартира регистрацията на партиите и обединенията за идния избор.

Крайният период за подаване на заявки за присъединяване в парламентарните избори на 2 април е до 17:00 часа на 15 февруари т.г.

За присъединяване в изборите за народни представители партиите и обединенията би трябвало да внесат безлихвен депозит в размер на 2500 лв. по сметка в Българската национална банка и не по-малко от 2500 подписа на гласоподаватели.
Всеки гласоподавател може да взе участие единствено в една подписка.
При полагане на подписа си в листата гласоподавателят удостоверява своята идентичност, оповестява Българска телеграфна агенция.

В период от седем дни от оповестяване на окончателните резултати от изборите за народни представители, ЦИК, с решение, възвръща депозита на партиите и обединенията, които са получили не по-малко от едно на 100 от действителните гласове на национално равнище.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР