Само един подвид на вариант Делта на новия , идентифициран

...
Само един подвид на вариант Делта на новия , идентифициран
Коментари Харесай

СЗО: Обезпокоителен е само един подвид на индийския вариант на коронавируса

Само един подвид на вид " Делта " на новия, разпознат за първи път в Индия, към момента се счита за " притеснителен ", до момента в който останалите два към този момент не будят паника. Това заяви Световната здравна организация, пише .
Вариантът B.1.617, считан за отчасти виновен за взрива на пандемията в Индия през последните месеци и популяризирал се в други над 50 територии и страни, има три отчетливи разновидности. Миналия месец СЗО дефинира целия вид за притеснителен, само че в този момент оставя в тази категория единствено една от разновидностите му.
 Нов рисков вид на ковид се появи във Виетнам Нов рисков вид на ковид се появи във Виетнам
Властите във Виетнам откриха нов вид на ковид, който съставлява композиция от разновидностите, открити за първи път в Индия и В...
" Стана ясно, че повече опасности за публичното здраве произтичат от B.1.617.2, до момента в който другите разновидности са по-слабо заразни ", оповестиха в СЗО в постоянния си седмичен брифинг за разпространяването на пандемията. Обезпокоителни с изключение на B.1.617.2 остават и три други разновидността на новия ковид, считани за по-опасни от истинската версия заради това, че са по-заразни, по-смъртоносни или тъй като имунизациите не обезпечават задоволително огромна отбрана против тях.
В понеделник СЗО разгласи, че " тревожните " разновидности на ковид ще бъдат обозначавани от нея с аргумента, че това ще помогне да се избегне потреблението като нарицателни етнонимите на страните, където за пръв път са се появили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР