Само един от тримата задържани надзиратели отВарненския затвор, обвинени, че

...
Само един от тримата задържани надзиратели отВарненския затвор, обвинени, че
Коментари Харесай

Само един от тримата задържани надзиратели, за пускане на затворник, остава в ареста

Само един от тримата арестувани надзиратели от Варненския затвор, упрекнати, че са пускали непозволено в отпуск автокрадец, остава в ареста, оповестиха от пресцентъра на окръжния съд във Варна. Най-тежката мярка е за ръководителят на промяната.

Останалите двама ще бъдат под " домакински арест ". Тримата са застрашени от отнемане от независимост до пет години.
Обвинението към надзирателите е, че за времето от 31 май до 18 юли тази година шест пъти са пускали в отпуск пандизчията Искрен Маринов, позволявайки му да напусне територията на затворническото общежитие.

Искрен Маринов изтърпява наказване от 6 години и 8 месеца за присъединяване в проведена незаконна група. През март 2017 той се призна за отговорен за кражбите на 19 първокласни коли по морето пред Пловдивския боен съд и получи неоправдателната присъда. Към днешна дата му остава да изтърпи още 4 години и 4 месеца.

Надзирателите имат над 7 години стаж във Варненския затвор. Според обвиняването, точно оставеният в ареста е бил основател на нарушаванията. Определенията на Окръжен съд – Варна могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Варна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР