Само един от 10 тествани вида овчи сирена и кашкавали

...
Само един от 10 тествани вида овчи сирена и кашкавали
Коментари Харесай

Абсолютна измама: Слагат краве мляко в продуктите, които са рекламирани като овчи

Само един от 10 тествани типа овчи сирена и кашкавали са приготвени само от овче мляко, сочи изследване не Сдружението за налична и качествена храна. Проучването демонстрира още по-фрапиращи данни - изследвано е биволско сирене, в което е открито, че няма грам биволско мляко. 

" Надявахме се, че качеството ще се повишава, а няма да пада фрапантно. Това е предмет на националната сигурност, на всеки му е значимо с какво се храни. Резултатът е в една от най-реномираните в света лаборатории, която направи количествен ДНК разбор. На места имаме производители с над 50% краве мляко, което е чиста машинация и в ущърб на потребителите. Повторихме тези, които тествахме преди няколко месеца. Повтори се същият резултат, дори има утежняване ", обясни председателят на Сдружението за налична и качествена храна Андрей Велчев.

По думите му в България количествен разбор не се прави, а от Сдружението за налична и качествена храна са първият клиент, поръчал сходен разбор на интернационална лаборатория.

" Апелът е, с изключение на БАБХ и Комисията за отбрана на потребителите, от Правната комисия на Народно събрание също да вземат да отговорят. Три месеца нямаме отговор, а оправдания не може да има. Няма случай на изтеглени артикули. Докато тече пробата и Агенцията по храните вземе отношение, тези партиди се изчерпват. Проблемът се задълбочава. Надявам се да не получаваме copy-paste отговори ", сподели още Велчев пред Bulgaria ON AIR.

Критиката към нас също пораства, тъй като обществото желае да види някой осъден, означи той.

Гостът още веднъж уточни, че поставят краве мляко в продуктите, които са рекламирани като овчи такива.

" Това може да бъде рисково и да има сериозно отражение при хора със сърдечно-съдови проблеми или алергични към това мляко. Потребителят е най-ощетен. Когато те разчитат на етикета, а не е това, което се съдържа вътре, кой би трябвало да се самосезира? Най-вероятно Комисията за отбрана на потребителите ", разяснява Велчев. 

Председателят на Сдружението за налична и качествена храна подсети, че касовата записка е единствената гаранция, с която можем да потвърдим от кое място сме закупили продукта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР