Само двама души от общо 1014 тествани (0,2%) от всички

...
Само двама души от общо 1014 тествани (0,2%) от всички
Коментари Харесай

Оптимистична новина за Чемпиъншип

Само двама души от общо 1014 тествани (0,2%) от всички клубове в Чемпиъншип са потвърдени като носители на COVID-19. Това е отлична вест за проектите да рестарт на второто равнище на футбола в Англия. Хъл Сити удостовери, че хора от клуба са дали двете позитивни проби. Не се разкрива дали става дума за футболисти или други чиновници.
" Поради здравна дискретност имената на заболелите няма да бъдат обявени и клубът моли това да бъде почетено ", гласи формалното изказване на " тигрите ".

" Двете лица, които са без признаци и не се усещат зле, ще се самоизолират за седем дни в сходство с насоките на Английската футболна лига, като по-късно ще бъдат тествани още веднъж на по-късна дата. Клубът ще продължи да поддържа връзка със засегнатите лица и няма да прави повече мнения по случая ", се добавя още в изказването.

След положителните резултати от тестванията клубовете се надяват, че ще могат да възобновят груповите тренировки от на следващия ден (понеделник), като се чака рестартиране на сезона на 20 юни. Протокол от 42 страници е бил разпратен на всички отбори от Чемпиъншип с ясни инструкции за обновяване на подготвителния развой, както и за осъществяване на формален мач.
 Ще има изкачващи се и изпадащи в долните дивизии в Англия
Освен първичните проби, които са били извършени, всеки състезател или чиновник, който участва на подготвителните стадиони през идващите седмици, ще бъде наново проучен от клубните лекари за съществуването на ковид. Освен това от тях ще се изисква и да попълнят всекидневен медицински въпросник, който би трябвало да бъде възложен преди идването им на подготвителните стадиони. Ако това не се случи, на въпросните лица ще им бъде отхвърлен достъпа до подготвителния развой.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР