Само два дни след поемането на поста старши треньор на

...
Само два дни след поемането на поста старши треньор на
Коментари Харесай

Петте първи новости в Арсенал на Артета

Само два дни след поемането на поста старши треньор на Арсенал пристигна време за Микел Артета да стартира тренировки с новия си тим. Испанецът първо участва на трибуните на „ Гудисън Парк “ в събота, виждайки от близко при нулевото тъждество с Евертън какъв брой доста работа му следва при „ артилеристите “, до момента в който още веднъж ги трансформира в остарялата мощ в Премиър Лийг.

Артета е подложен под голямо напрежение да донесе усъвършенстване в играта и резултатите още от самия си старт на работа, откакто отборът от Северен Лондон сега се намира в долната половина на таблицата за краткотрайното класиране. В неделя новият ментор събра играчите от първия тим и младежите дружно, с цел да стартира да обрисува стандартите от този показателен ден нататък. Ето кои пет неща се откроиха на момента от видяното в подготвителния развой.



1. РАБОТА НА ТЕРЕН (ТОЧНО КАТО ПЕП)

Всеки, комуто са попаднали пред очите фрагменти от документалния филм за Манчестър Сити по „ Амазон “, ще да знае, че мениджърът им Джосеп Гуардиола е тотално пренавита пружина по време на работа. Той крещи на своите играчи, сграбчва ги за яките, води ги в точните позиции за заемане, подскача нагоре-надолу – Пеп е, меко казано, вдъхновен по време на тренировките.

След като прекара три години стаж на образование на „ Етихад “ под наставленията на двукратния победител в Шампионската лига, наподобява, че Микел Артета е попил от стила на работа на някогашния си шеф. Не се виждаше какво тъкмо той инструктира новите си ученици в Арсенал, но сигурно го правеше много интензивно и им дишаше във вратовете.



2. ЙОЗИЛ Гражданско отделение ЧАКА КЪРТОВСКИ ТРУД

Артета особено акцентира значимостта на Месут Йозил за Арсенал по време на конференцията по формалното си показване в клуба в петък („ Той е голям състезател и зная какво може да ни даде, когато му потръгне, а моята работа е да извадя най-хубавото от него. “).

Йозил пропусна мача с Евертън поради травма, макар че краткотрайният ментор Фреди Люнгберг съобщи, че по този начин или другояче е нямало да го пусне в игра след показаното против Манчестър Сити. Германецът обаче може да се върне в сметките по-рано от предстоящото с Артета отпред и, това е несъмнено, ще бъде принуден да хвърли доста пот.

3. ТРЕНЬОРИТЕ ДО ЕДИН СА С ДЕЙНО УЧАСТИЕ

Гуардиола се погрижи Артета постоянно да е забъркан интензивно в тренировките в Сити и точно този насъбран опит един до друг с един от най-великите треньори на нашето време направи младия експерт любимец за поста в Арсенал.

Той явно е склонен с метода на своя наставник и на тренировките в новия си отбор изкара на терен всичките си помощник-треньори. Дори и шефът на отдела по усъвършенствано показване Шед Форсайт бе сниман на игрището, давайки указания на Александре Лаказет.





4. МОТИВАЦИОННИ РЕЧИ

В гореспоменатия документален филм „ Всичко или нищо “ Гуардиола се появи като последовател на събирането на играчите си в огромна група и обръщането си към тях като към едно цяло. Това не е ново събитие в специалността на футболните треньори, но Артета бе запечатан от камерите на няколко пъти в сходни фрагменти, явно заради желанието си час по-скоро да съобщи и внедри у футболистите си своята философия за играта.

Испанецът изясни на петъчната си конференция, че има подготвен проект по какъв начин да преобърне съдбините на Арсенал, и предизвести, че всеки един състезател, който няма предпочитание и желание да прегърне плана му, няма да бъде сметнат за заслужен да носи великия червено-бял екип.



5. МЛАДОЦИТЕ НЯМА ДА СА ПЪЛНЕЖ

Една от основните тематики от евентуално най-скучния мач от сезона в Премиър Лийг досега – този в събота с Евертън, бе определеният от Люнгберг състав. Извън титулярната единайсеторка бяха оставени Лаказет и Матео Гендузи, а вътре бяха дебютантът в лигата Емил Смит Роу и други младоци. Шведският краткотраен ментор настоя, че той е избрал стартовия отбор, само че остана чувството за оказано въздействие от Артета за да се види по-добре положението на целия състав на Арсенал в „ бойни “ условия.

Затова и не е изненадващо, че младите лъвове на „ артилеристите “ участваха в куп от фотосите на неделната подготовка в центъра Лондон Колни. Новият старши треньор явно има огромни проекти за тях, стига, несъмнено, те му покажат подготвеност да се учат и да се борят.
Джейк Полдън, „ Дейли Мирър “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР